Μάθε για αυτούς που σε νιώθουν!

Εκπαίδευση
Typography

araxovitis signatureΓράφει ο Γιάννης Αραχωβίτης, 
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων & Ανθρώπων - Αντιπρόσωπος Ελλάδας για το PDTE

Μάθε για αυτούς που σε νιώθουν!

dog feeling

Εντάξει όταν δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι μας ενοχλεί, μας πονάει! Τι γίνεται όμως όταν εμείς δεν καταλαβαίνουμε τους άλλους;
Ή ακόμα καλύτερα τι κάνουμε για να καταλάβουμε εμείς τα σκυλιά μας;

Στην εικοσαετή καριέρα μου ως επαγγελματίας θετικός εκπαιδευτής σκύλων αυτό που ακούω συχνότερα είναι οι κηδεμόνες που εκνευρισμένοι λένε “Μα δεν με ακούει! Του φωνάζω και με «γράφει»!»

Αλλά κανείς τους δεν μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί «Βρε μήπως εγώ δεν το καταλαβαίνω; Μήπως εγώ δεν ξέρω τη γλώσσα του; Μήπως απλώς δεν καταλαβαίνει αυτό που του λέω με τον τρόπο που προσπαθώ;”

Πάντα θα πρέπει να προσαρμόζουμε το μήνυμά μας ανάλογα με το σε ποιον και σε τι απευθυνόμαστε. Το ότι μιλάμε , δεν σημαίνει ότι μας καταλαβαίνουν. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο μάθησης, τον τρόπο επικοινωνίας του άλλου, να συντονιστούμε ώστε να επέλθει η επικοινωνία.. αλλιώς είναι σαν να κτυπάμε στου κουφού την πόρτα.

Αν πραγματικά θέλεις να καταλάβεις περισσότερα, τότε μάθε περισσότερα για αυτούς που σε νοιάζονται και είναι πάντα εκεί για σένα.

 

Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων για το κοινό στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!