Ένα πράγμα δε σπουδάζεται στη ζωή: Να είσαι άνθρωπος

Εκπαίδευση
Typography

araxovitis signatureτου Γιάννη Αραχωβίτη, θετικού εκπαιδευτή σκύλων & ανθρώπων

Ένα πράγμα δε σπουδάζεται στη ζωή: Να είσαι άνθρωπος

humanity

Η εκπαίδευση σκύλων χτίζει μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ σκύλου και ανθρώπου. Η θετική εκπαίδευση σκύλων χτίζει μια γέφυρα αγάπης μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Γιατί όταν ο άνθρωπος αγαπήσει, συμμεριστεί, συμπονέσει το ζώο, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νοιαστεί για το καλό του. Και όταν κάποιος θέλει το καλό σου θα βρει τρόπο να σε βοηθήσει να μάθεις. 

Αν η εκπαίδευση σκύλων ήταν απλές ασκήσεις υπακοής, θα ήταν κάτι που προ πολλού θα είχα παρατήσει. Όταν όμως η εκπαίδευση σκύλων είναι η εκπαίδευση των ανθρώπων να είναι πιο άνθρωποι, τότε είναι κάτι μαγικό. Γιατί ο καρπός αυτής της φιλοσοφικής μετατόπισης είναι που βγάζει τους καρπούς μιας μοναδικής σχέσης και μια μοναδικής ανύψωσης του ανθρώπου.

Και αυτό ουσιαστικά δεν είναι αποτέλεσμα της εκπαίδευσης, αλλά μέσω της θετικής εκπαίδευσης σκύλων αναδεικνύεται, τονίζεται και βγαίνει στο προσκήνιο το καλό του ανθρώπου. Το να είναι Άνθρωπος πάνω και πρώτα από όλα. Αν συμβεί αυτό, όλα τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο του θεού.

 

Γίνε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων για το κοινό στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!