Είμαι ο σκύλος σου

Νέα
Typography

your_dogΕίμαι ο σκύλος σου και θέλω να σου ψιθυρίσω κάποια πράγματα στο αυτί σου. Ξέρω ότι εσείς οι άνθρωποι ζείτε πολυάσχολες ζωές.  Κάποιοι πρέπει να δουλεύουν, άλλοι έχουν παιδιά να μεγαλώσουν. Φαίνεται να τρέχετε εδώ κι εκεί διαρκώς, συχνά πάρα πολύ γρήγορα, συχνά χωρίς να προσέχετε ποτέ τα αληθινά σπουδαία πράγματα στη ζωή.  Κοίταξέ με εδώ κάτω στο πάτωμα τώρα, ενώ κάθεσαι μπροστά στο κομπιούτερ σου.

 

Βλέπεις τον τρόπο που κοιτάζουν τα σκούρα καφέ μάτια μου τα δικά σου μάτια; Τα μάτια μου τώρα μοιάζουν να έχουν σκεπαστεί από σύννεφα.  Αυτό συμβαίνει όταν γερνάει κανείς. Γκρίζα μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω από τη μαλακή μου μουσούδα. Μου χαμογελάς και βλέπω αγάπη στα μάτια σου. Εσύ τι βλέπεις στα δικά μου μάτια; Βλέπεις ένα πνεύμα; Μια ψυχή στο βάθος, που σε αγαπάει όπως δεν θα μπορούσε κανένας άλλος στον κόσμο; Ένα πνεύμα που θα συγχωρούσε όλες τις παραβάσεις προηγούμενων λαθών με αντάλλαγμα ένα μόνο λεπτό από το χρόνο σου;

Μόνον αυτό ζητάω.  Να ελαττώσεις λίγο τους ρυθμούς σου, έστω και για λίγα λεπτά για να τα περάσεις μαζί μου. Τόσες πολλές φορές έχεις στεναχωρηθεί από τις λέξεις που διαβάζεις σε αυτή την οθόνη, που μιλάνε για άλλα πλάσματα του είδους μου, τα οποία πέρασαν για πάντα από αυτή τη ζωή. Μερικές φορές πεθαίνουμε σε νεαρή ηλικία και, ω, τόσο γρήγορα! Μερικές φορές τόσο ξαφνικά που σου ξεριζώνει την καρδιά.  Μερικές φορές, γερνάμε τόσο αργά μπροστά στα μάτια σου που μπορεί να μην το καταλάβεις μέχρι να έρθει το τέλος, όταν σε κοιτάμε με γκριζωπές μουσούδες και μάτια που καλύπτονται από σύννεφα του καταρράκτη.  Ακόμη και τότε, η αγάπη βρίσκεται πάντα εκεί, ακόμη κι όταν πρέπει να κοιμηθούμε αυτόν τον μακρύ ύπνο, να τρέξουμε ελεύθερα σε έναν μακρινό τόπο. Μπορεί να μην είμαι εδώ αύριο, μπορεί να μην είμαι εδώ την επόμενη εβδομάδα.  Κάποια μέρα θα σκουπίσεις το νερό από τα μάτια σου, αυτό που έχουν οι άνθρωποι όταν η βαθιά θλίψη πλημμυρίζει την ψυχή τους, και θα θυμώσεις με τον εαυτό σου που δεν είχες μόνο «άλλη μια μέρα» να περάσεις μαζί μου.  Επειδή σ’ αγαπώ τόσο πολύ, η θλίψη σου αγγίζει το πνεύμα μου και με θλίβει κι εμένα. Έχουμε το ΤΩΡΑ, μαζί.

Γι’ αυτό, έλα, κάτσε κάτω εδώ δίπλα μου στο πάτωμα, και κοίτα βαθιά μέσα στα μάτια μου. Τι βλέπεις; Αν κοιτάξεις προσεκτικά και αρκετά βαθιά, θα μιλήσουμε, εσύ κι εγώ, η καρδιά σου με την καρδιά μου. Έλα σε μένα όχι σαν «άλφα αρχηγός» ή σαν «εκπαιδευτής» ή ακόμη σαν «Μαμά ή Μπαμπάς», έλα σε μένα σαν μια ζωντανή ψυχή και χάιδεψε τη γούνα μου και ας κοιταχτούμε βαθιά ο ένας μέσα στα μάτια του άλλου.  Μπορεί να σου πω κάποια πράγματα για το πόσο διασκεδαστικό είναι να κυνηγάς τη μπάλα, ή μπορεί να σου πω κάτι βαθύ για εμένα, ή ακόμη και για τη ζωή γενικά.

Αποφάσισες να με βάλεις στη ζωή σου επειδή ήθελες μια ψυχή για να μοιράζεσαι μαζί της τέτοια πράγματα.  Κάποιον πολύ διαφορετικό από εσένα, και να’ μαι.  Είμαι ένας σκύλος, αλλά είμαι ζωντανός.  Νιώθω συναισθήματα, νιώθω τις σωματικές αισθήσεις, και μπορώ να απολαύσω τις διαφορές του πνεύματος και της ψυχής.  Δεν σε θεωρώ σαν ένα «Σκύλο με δύο πόδια». Ξέρω τι είσαι.  Είσαι άνθρωπος, με όλες τις παραξενιές σου, μα κι έτσι, σ’ αγαπάω.

Τώρα, κάθισε μαζί μου, εδώ, κάτω στο πάτωμα.  Μπες στον κόσμο μου και άφησε τον χρόνο να επιβραδύνει έστω και για 15 λεπτά.  Κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια μου και ψιθύρισε στα αυτιά μου. Μίλησέ μου με την καρδιά σου, με την χαρά σου κι εγώ θα καταλάβω τον πραγματικό εαυτό σου. Μπορεί να μην έχουμε το αύριο, και η ζωή είναι, τόσο, ω! τόσο σύντομη.

Αγάπη, εκ μέρους όλων των σκύλων που βρίσκονται παντού!

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!