Παροχολογία. Λαγός με πετραχήλι

Νέα
Typography

- Του Γιάννη Αραχωβίτη
www.StarDogs.gr
Σεμινάρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Σκύλων

Ως συνήθως και σε αυτές τις εκλογές, οι υποψήφιοι καταφεύγουν στο «Δώστα όλα».
Τάζουν λαγούς με πετραχήλια (θα μπορούσε να ήταν λουκάνικα) ακόμα και στα … σκυλιά.
Τώρα είναι που τους πιάνει ο πόνος για όλους τους πονεμένους. Τώρα βλέπουν τις «άδικες» και παράνομες δολοφονίες τους από τις φόλες, τώρα θυμούνται ότι υπάρχουν και πολίτες που αγαπούν τα ζώα και τη ζωή.

Και αρχίζουν τα γνωστά ΘΑ. Θα …, φτιάξω πάρκο για σκυλιά, θα βάλω τη ζωοφιλική εκπαίδευση στα σχολεία, θα κυνηγήσω τους δολοφόνους ζώων κ.λ.π.
Όλα αυτά μέχρι την επομένη των εκλογών. Γιατί μετά ανεξάρτητα με τον αν επιλέχθηκαν ή όχι, όλοι τους φαίνεται να πίνουν το κρασί της λήθης. Λες και αλλάζουν τσιπάκι και δεν είναι τα ίδια άτομα.

Τις περασμένες δημοτικές, με είχαν πλησιάσει από ένα συνδυασμό του Δήμου Αθηναίων για να μπω στο ψηφοδέλτιο. Μου λένε «Είσαι γνωστός στο χώρο των ζωόφιλων, mια σελίδα να φτιάξεις στο facebook και θα μαζέψεις πολλά κουκιά». Τόσο εύκολα, τόσο πρόχειρα που σε προκαλεί ανατριχίλα. Τα κουκιά μόνο τους ενδιέφεραν. Αν ταυτιζόμουν με τις γενικότερες απόψεις τους, αν είχα πολιτική εμπειρία, αν πράγματι μπορούσα να προσφέρω στα κοινά δεν το εξέταζαν. Να βγούμε σου λέει και μετά έχει ο θεός. Μια ζωή προχειρότητες, να πάρουμε την κουτάλα με όποιο τρόπο και τίμημα γίνεται και στη πορεία θα σκαρφιστούμε κάτι να μπαλώσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε αλλά για άλλη μια φορά ξεχάσαμε να τα κάνουμε.

Η χώρα μας δυστυχώς είναι πτωχευμένη όχι μόνο οικονομικά αλλά και από αξίες. Μας αρέσει να λέμε ότι είμαστε η κοιτίδα της Δημοκρατίας αλλά ποιος νοιάζεται να επιζητήσει την αξιοκρατία. Ποιος νοιάζεται να κρατήσει το λόγο του και ποιος θυμάται τα βαρύγδουπα ΘΑ που μένουν αιωνίας λόγια του αέρα.

Και αναρωτιέται ένας λογικός άνθρωπος. Nα πάω ή να μην πάω; Αξίζει ή δεν αξίζει να ψηφίσω και να ασχοληθώ με όλους αυτούς που μας δουλεύουν;

Δεν έχω βρει τη λύση εδώ και χρόνια και δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει μια εύκολη. Όπως τα έχουμε κάνει, δύσκολα βρίσκεις «γερό κόκκαλο» που έλεγε και η μακαρίτισσα η μάνα μου. Ποιον να πιστέψεις; Αν είσαι θύμα κάθε 4 χρόνια σου γίνεται συνήθεια και ψηφίζεις μηχανικά με το συναίσθημα ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν είμαι από τη φύση μου απαισιόδοξος αλλά τα πολλά ΘΑ με έχουν κάνει.

Σημ: Υπάρχουν ευτυχώς και οι εξαιρέσεις. Άτομα που βάζουν υποψηφιότητα για να βοηθήσουν τα ζώα και που δεν χρησιμοποιούν τα ζώα για να βοηθηθούν αυτοί.

προς κοινοποίηση
----------------------------------------------------------------------------
Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή των ζώων και τη δική σου
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/684-eisai-katallilos-gia-ekpaideftis-skylon

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!