Είσαι κατάλληλος για Εκπαιδευτής Σκύλων

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι  κατάλληλοι για όλες τις δουλειές και τα επαγγέλματα. Το ίδιο  βεβαίως συμβαίνει και με όσους θα ήθελαν να κάνουν επιτυχημένη καριέρα ως επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων.

Στόχος του StarDogs Trainers Academy είναι να εκπαιδεύσει επιτυχημένους επαγγελματίες εκπαιδευτές ζώων με επιστημονική κατάρτιση και ζωοφιλική κουλτούρα.

Για να γίνει κάποιος επιτυχημένος επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων τρία πράγματα είναι βασικά.

 

  1. Να αγαπάει τα ζώα γενικώς και ιδιαίτερα τα σκυλιά. Να τα αγαπάει ως υπάρξεις αλλά και ως "όντα" που αξίζει να τα ερευνήσεις, να τα παρατηρήσεις και κυρίως  να βρεις μια γέφυρα επικοινωνίας μαζί τους, να κτίσεις κώδικες συμπεριφοράς και συνεργασίας. Αυτό απαιτεί υπομονή, πειθαρχεία, αγάπη, ενθουσιασμό, πάθος, φιλομάθεια, ευρηματικότητα και φαντασία. Κανείς δεν μπορεί να γίνει πολύ καλός σε κάτι που δεν αγαπάει.

 

  1. Ο επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων θα πρέπει να είναι καλός στην επικοινωνία και να του αρέσει να βοηθάει άλλους ανθρώπους. Βασικός στόχος της δουλειάς του είναι να μεταφέρει τις γνώσεις του και τις τεχνικές γύρω από το χειρισμό του σκύλου, στους ιδιοκτήτες του. Να απλοποιεί την εκπαίδευση και να βοηθάει τους "γονείς" του ζώου να μπορούν οι ίδιοι να "κουμαντάρουν" το σκυλί τους με καλό και σωστό τρόπο. Αυτό απαιτεί επικοινωνιακές δεξιότητες (να ακούει, να ρωτάει, να εξηγεί, να διερευνεί , να παρατηρεί,να καθοδηγεί , να δείχνει), υπομονή, προσαρμοστικότητα, θέληση για βοήθεια, κατανόηση κ.λ.π.

 

  1. Ως ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να μπορεί να κτίσει την επιχείρηση του. Αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου και ιδιαίτερα για άτομα που ψάχνουν να "βάλουν το κεφάλι τους κάτω από ένα κεραμίδι" (δηλαδή ψάχνουν να δουλεύουν για το δημόσιο ή για κάποιον άλλο). Ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι κάποιος που πρέπει να παράγει δουλειά και όχι μόνο να διεκπεραιώνει / εκτελεί. Δεν είναι σαν τον υπάλληλο που του βάζεις ένα πακέτο με φακέλους πάνω στο γραφείο του και του λες "Γράψε τις διευθύνσεις και ταχυδρόμησέ τα μέχρι το μεσημέρι". Ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει πλήρη ευθύνη για τη δουλειά του. Πρέπει να μάθει να την οργανώνει, να την αναπτύσσει και να την  βελτιώνει συνεχώς.

Ευτυχώς που στο επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων δεν απαιτείται να έχεις τελειώσει το Harvard ή το London School of Economics. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, πιο εύκολα χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βγάλεις επαγγελματικές κάρτες, να μιλήσεις και να συνεργαστείς με 2-3 κτηνίατρους και Pet - Shops. Κανείς πελάτης δεν θα "πέσει από την καπνοδόχο", κανείς δεν θα σε βρει αν "κρυφτείς" στο καναπέ σου χαζεύοντας την τηλεόραση. Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος ώστε να "στήσει" την επιχείρηση και να δημιουργήσει συνεχή και υψηλή ροή πελατών.  

 

---Οι εγγραφές για τα τμήματα Αθηνών και Θεσ/νίκης (έναρξη το φθινόπωρο ) συνεχίζονται με γοργό ρυθμό.---

 

*****Σειρά Σεμιναρίων για Εκπαιδευτές Σκύλων*****
Αθήνα- Θεσ/νίκη- Κωνσταντινούπολη - Άγκυρα

 

StarDogs Positive Training
Γιάννης Αραχωβίτης
Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων
Μέλος του APDT#66102 (USA) & PDTE
 

 

Τηλ. 210-60 29 053  -  Κιν. 6945 954 564

www.stardogs.gr       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"Your Dog Deserves an Education"

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.