Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων "Δεν είμαι Λύκος"!!!

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography
6471252Διακόσια περίπου άτομα κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο του StarDogs Positive Training με τίτλο "Δεν είμαι Λύκος"!!!.

Παρουσιάστηκαν τρεις κύριες ενότητες

 

  • Διαφορές Λύκου -Σκύλου -πως προέκυψαν οι διάφορες "παρεξηγήσεις" & "παρερμηνίες", επιστημονικές τεκμηριώσεις, ιστορία της εξέλιξης μέσα στο χρόνο και το τόπο για τα δυο διαφορετικά ζώα.
  • Ποιες εκπαιδευτικές τεχνικές επεκράτησαν με βάση της ξεπερασμένες και λανθασμένες θεωρείες του Dominance & Pack Theory, ποια τα αποτελέσματά τους, γιατί δημιουργούσαν φοβικά και επιθετικά σκυλιά. Ποια εργαλεία δεν θα πρέπει να χρησημοποιούνται κατά την εκπαίδευση.

  • Ποιές είναι οι σύγχρονες , τεκμηριωμένες επιστημονικά και ζωοφιλικές τάσεις στην εκπαίδευση. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους, γιατί είναι ποιο αποτελεσματικές, γιατί δεν έχουν παρενέργειες.

Ο κ. Αραχωβίτης (StarDogs) και αρκετοί άλλοι εκπαιδευτές μοιράστηκαν και αντάλλαξαν γνώσεις και απόψεις γνώσεις με το πολυάριθμο κοινό που έμεινε "καρφωμένο" στη θέση του μέχρι τις 4.30 το απόγευμα. Οι συζητήσεις ήταν ενδιαφέρουσες και γόνιμες. Τα μηνύματα δυνατά, ξεκάθαρα, ενθαρρυντικά, θετικά.

Διαβάστε μερικά από τα σχόλια & δείτε μερικές φωτο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων "Δεν είμαι Λύκος"!!! Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων "Δεν είμαι Λύκος"!!!
Διακόσια περίπου άτομα κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου Υπήρχαν διάφορα ζωοφιλικά δώρα & βιβλία
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων "Δεν είμαι Λύκος"!!! Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων "Δεν είμαι Λύκος"!!!
Ο εισηγητής του σεμιναρίου "Δεν είμαι Λύκος"!!! κ. Γιάννης Αραχωβίτης (StarDogs Positive Training) O Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας φρόντισε το πλούσιο μπουφέ!! Τα έσοδα θα ανκουφήσουν τις ανάγκες των αδεσπότων που φροντίζει ο σύλλογος.

Σχόλια

"200+1 λόγοι για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε"

"Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται, αφήστε αυτούς που ονειρεύονται"! Αυτές οι οκτώ λέξεις αρκούν... Γιατί αυτοί που θεωρούν ότι δεν πρέπει να αφήνουν το σκύλο τους να περνά πρώτος την πόρτα... Εκείνοι που νομίζουν ότι τους επιτρέπεται να τον σηκώνουν ψηλά, να τον τραβούν και να τον κακοποιούν, γιατί έτσι κάνουν τα "αφεντικά"... Οσοι πιστεύουν πως δικαιούνται να του τρίβουν τη μουσούδα εκεί όπου έκανε την ανάγκη του... πρέπει να ξυπνήσουν! Και από την άλλη, όσοι πιστεύουν ακράδαντα ότι οι βλακώδεις αυτοί μύθοι κάποτε θα σταματήσουν να υπάρχουν και θα βοηθήσουν με όλες τους δυνάμεις γι' αυτό, πρέπει να συνεχίσουν να ονειρεύονται!

Για τους πρώτους δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία, να πουν πλέον ότι δεν γνωρίζουν. Για τους δεύτερους, υπάρχουν περισσότεροι από 200+1 λόγοι για να συνεχίσουν να προσπαθούν. "Δεν είμαι Λύκος", είμαι ο φίλος σου, "η μοναδική πίστη που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ", το αγχολυτικό σου, ένας φυσικός δάσκαλος που σου αποδεικνύει καθημερινά πως η ζωή είναι ωραία όταν τη μοιράζεσαι με πλάσματα που την εκτιμούν, με πλάσματα που χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους όχι για να γλύψουν -όπως κάνουν κάποιοι του είδους μας- αλλά για να σε φιλήσουν.

Ο ένας -αναφέρομαι στον Γιάννη τον Αραχωβίτη- μετέδωσε τις γνώσεις του σε μας. Μένει τώρα εμείς -οι 200 που παρακολουθήσαμε το σεμινάριο- να γίνουμε κοινωνοί όσων μάθαμε και να τα μοιραστούμε με όλους. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε! Γιάννη συγχαρητήρια. Πάντα τέτοια. "

Συγκατοικίδια Για την αντιγραφή: Αργυρώ Κ. Μώρου


"η θετική εκπαίδευση κερδίζει καθημερινά περισσότερους υποστηρικτές."

"Έχοντας παρακολουθήσει πολλά από τα σεμινάρια που έχουν διοργανωθεί κατά καιρούς σε διάφορα σημεία της Ελλάδας με κύριο ομιλητή τον κ. Αραχωβίτη Γιάννη, έχω εντυπωσιαστεί από την ολοένα και αυξανόμενη προσέλευση του ακροατηρίου. Το θέμα του συγκεκριμένου σεμιναρίου «Δεν είμαι Λύκος», αναπτύχθηκε από τον κ. Αραχωβίτη και το ενδιαφέρον του κόσμου φαινόταν από το πλήθος των ερωτήσεων που υπέβαλαν προς συζήτηση. Οι εμπεριστατωμένες απόψεις, τα στοιχεία για το ότι ο σκύλος δεν συμπεριφέρεται σαν λύκος και η φιλοζωική ατμόσφαιρα επικράτησαν στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Για άλλη μια φορά ήταν ένα άρτιο σεμινάριο που αποδεικνύει ότι η θετική εκπαίδευση κερδίζει καθημερινά περισσότερους υποστηρικτές."

- Βικτώρια Τελλόγλου -Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Θεσ/νίκη


"ανατρέπει αυτά που ξέραμε και θεωρούσαμε δεδομένα εδώ και δεκαετίες, πάνω στην συμπεριφορά των σκύλων"

Το σεμινάριο "Δεν είμαι λύκος" ανατρέπει αυτά που ξέραμε και θεωρούσαμε δεδομένα εδώ και δεκαετίες, πάνω στην συμπεριφορά των σκύλων. Μας έδωσε να κατανοήσουμε ότι πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό σε νέες θεωρίες και εμπειρίες, και μας βοηθάει να αποκτήσουμε μία καλύτερη σχέση και να καταλάβουμε καλύτερα τους καλύτερούς μας φίλους. Προσωπικά ως άτομο που ασχολείται αρκετά χρόνια με αδέσποτα, το σεμινάριο με βοήθησε να "ανοίξω" το μυαλό μου και να έρθω πιό κοντά στην ψυχολογία των σκύλων. Τα "Σήματα ηρεμίας" που είχα παρακολουθήσει πριν αρκετά χρόνια, έκαναν θαύματα σε περιστατικά κακοποιημένων, φοβικών, επιθετικών σκύλων. Όσο μαθαίνουμε, τόσο μπορούμε να βελτιώνουμε την σχέση μας με το κατοικίδιό μας ή το αδέσποτο που θέλουμε να βοηθήσουμε.

 

Ναυσικά Κορνηλίου, Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης


"... περισσότερα τέτοια σεμινάρια"!!!

Γιάννη, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το τόσο ενημερωτικό σεμινάριο που έκανες τη Κυριακή 18/4/10. Ένα σεμινάριο, οργανωμένο, μέσα στο θέμα, ήρεμο, ξεκάθαρο, τόσο απλό αλλά που κανένας από εμάς δεν τα έχει σκεφθεί διότι... δεν τα γνωρίζαμε. Πέρασα υπέροχα χωρίς να καταλάβω πως περάσανε οι ώρες. Θα σε παρακαλούσα για περισσότερα τέτοια σεμινάρια. Ευχαριστώ και πάλι

 

Mitsi Γλυνού- "΄μαμά" της Τάρα


"..η αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη."

Αγαπητέ κ. Αραχωβίτη

"..παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον το σεμινάριο σας στις 18 Απριλίου και νιώθω μεγάλη ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στην καλύτερη συμβίωση με το σκύλο μου τον Πάρη. Τον έχω από κουταβάκι εδώ και 11 χρόνια και ενώ έχω προσπαθήσει από την αρχή να τον εκπαιδεύσω διαβάζοντας σχετικά και ερχόμενη σε επαφή με άτομα που δηλώνουν "εκπαιδευτές", κάποια προβλήματα συμπεριφοράς του προκαλούσαν μεγάλες δυσκολίες στη ζωή μου.

Είχα διαβάσει και ένα από τα βιβλία σας αλλά ιδιαίτερα μετά το σεμινάριο άλλαξε η οπτική μου, άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύω τη συμπεριφορά του. Αντίστοιχα άλλαξα και τον τρόπο που του συμπεριφέρομαι και όλα είναι πολύ καλύτερα.Συνειδητοποίησα πως και οι δυο θέλουμε το ίδιο, να ζούμε αρμονικά και έβγαλα από το μυαλό μου την έμμονη ιδέα ότι "μου έχει πάρει τον αέρα". Μοιάζει σαν θαύμα ότι οι θετικές αλλαγές δεν είναι τόσο κουραστικές για κανέναν μας.

Ο ιδιαίτερος τρόπος σας να εκφράζετε τις ανάγκες των σκύλων ενώ ταυτόχρονα κατανοείτε και την αγωνία, γιατί όχι και άγνοια, που ως ιδιοκτήτες έχουμε διευρύνει το πλαίσιο της σχέσης μας μαζί τους. Μιας σχέσης τόσο δυνατής, τόσο σημαντικής, που τι κρίμα, μέχρι πρόσφατα θεωρούσα ότι στηρίζεται στην εξουσία και την υποταγή. Και τώρα μέρα με τη μέρα ανακαλύπτω πως η αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη.

Λυπάμαι που όλα αυτά δεν είχα την ευκαιρία να τα γνωρίζω νωρίτερα και να ζήσω με το σκυλάκι μου περισσότερο χαλαρά. Χαίρομαι αφάνταστα όμως που έστω στα τελευταία του χρόνια θα χαιρόμαστε περισσότερο τη ζωή μαζί. Και πάλι σας ευχαριστώ (νομίζω ότι και ο Πάρης θα ήθελε να σας ευχαριστήσει) και σας εύχομαι καλή δύναμη γιατί γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να φέρνεις ανατρεπτικές αντιλήψεις σε χρόνια υπάρχουσες θεωρίες. Με ειλικρινή εκτίμηση"

 

Αργυρώ Χαβρεδάκη Παιδαγωγός - Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.