Τρόποι Μάθησης Σκύλων

Νέα
Typography

pal_dog.jpg

 Παρόλο που πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πως θα μπορούσαν τα σκυλιά να μάθουν μέσω μίμησης (όπως μπορεί και μαθαίνει ο άνθρωπος) , εμένα με εντυπωσιάζουν  οι τρόποι με τους οποίους οι σκύλοι μπορούν και μαθαίνουν (αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν).

Τα σκυλιά διακρίνουν και αναλύουν οσμές κατά πολύ περισσότερο από ότι οι άνθρωποι. Είναι απίστευτα πολλές οι πληροφορίες που μια οσμή "μεταφέρει" στο σκύλο. Επίσης ακούν ήχους που το ανθρώπινο αυτί δεν "πιάνει".

 Τι άλλο μπορούν να μαθαίνουν μέσω της ακοής και ης όσφρησης που δεν τους το διδάσκουμε γιατί εμείς είμαστε λιγότερο ικανοί στους συγκεκριμένους τομείς και τρόπους μάθησης;

Προσωπικά, θεωρώ ότι η όσφρηση του σκύλου είναι ένα από τα πιο τέλεια "εργαλεία" που υπάρχουν στον κόσμο.Ήδη έχει δοκιμαστεί σε πολλές εφαρμογές με εκπληκτικά αποτελέσματα -εντοπισμός αντικειμένων και ανθρώπων, πυρκαγιές, ιχνηλασία, στην ιατρική (καρκίνος) κ.λ.π.

Πιθανότατα δεν είμαστε ακόμη ούτε στην αρχή της έρευνας για το τι μπορούν να μάθουν τα σκυλιά με τις ικανότητες που διαθέτουν (και που οι άνθρωποι δεν έχουν).

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!