Eυτυχία, ανάπτυξη και εκπαίδευση του κουταβιού

Νέα
Typography

luda trainingΔεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βοηθάμε ένα κουτάβι να μπορέσει σιγά σιγά και με καλό τρόπο να μάθει ώστε αργότερα να αναπτυχθεί και να είναι ένα ευτυχισμένο και ικανό σκυλί.

Διάφορες απλές ασκησούλες στη σύλληψη και στην εκτέλεση έχουν πολλαπλά οφέλη για την ευτυχία, ανάπτυξη και εκπαίδευση του κουταβιού.

Δυστυχώς συχνότατα, παρατηρώ ότι λείπει η φαντασία, η ευρηματικότητα και η απλότητα στο ΤΙ θα μπορούσαμε να κάνουμε με ένα κουτάβι.


Η Λήδα , το σκυλί μου, προετοιμάστηκε από μικρή ηλικία για να μπορέσει αργότερα να γίνει ..αστέρι! Και όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε τα κατάφερε αρκετά καλά..(έφτασε η χάρη της μέχρι τον 3ο γύρο του  «Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Για να μπορέσει ένα σκυλί να ανταπεξέλθει στη πίεση της εκπαίδευσης και των απαιτήσεων που έχουν τα τηλεοπτικά γυρίσματα (πρωτόγνωρο περιβάλλον για ένα σκυλί-με πολλές και διαφορετικές δυσκολίες και απρόβλεπτα).

Λοιπόν από δυο μηνών που τη πήρα άρχισα να τις βάζω μικροπροβληματάκια και προκλήσεις. Έτσι έμαθε να χαίρεται, να μαθαίνει και να αναπτύσσεται νοητικά, σωματικά και ψυχολογικά.

Δείτε μια απλή άσκηση, ο καθένας σας μπορεί να την κάνει, που μαθαίνω στη Λήδα να χρησιμοποιεί τη μύτη της. Φαίνεται απλό και ίσως είναι. Το θέμα είναι όμως να το κάνουμε και να δώσουμε την ευκαιρία στο σκυλί να ξέρει τη θέλουμε αλλά και να δοκιμάσει /χρησιμοποιήσει την πιο ισχυρή του αίσθηση.

1)Κόψτε μερικές μικρές λιχουδιές..

2) Κρύψτε τες έτσι ώστε το σκυλί με μικρή (αρχικά) προσπάθεια να μπορεί να τις βρει.

3) Αρχίστε μετά, σταδιακά, να τις κρύβετε σε πιο δύσκολα και διαφορετικά σημεία

4) Φροντίστε το σκυλί να πετυχαίνει πάντα και να διασκεδάζετε και οι δυο σας

Δείτε το σχετικό βιντεάκι




Αργότερα μπορεί να ασχοληθείτε πιο εντατικά με το θέμα της ιχνηλασίας. Το σκυλί το χαίρεται ιδιαίτερα και είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για όλους.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!