ΜΥΘΟΣ: Το σκυλί πρέπει να γίνει τουλάχιστον έξι μηνών για να εκπαιδευτεί!

Νέα
Typography

dog_trainerΑΛΗΘΕΙΑ: Αυτός ο μύθος προήλθε από το «παραδοσιακό» τρόπο και φιλοσοφία εκπαίδευσης. Εκεί χρησιμοποιούσαν «διορθώσεις» ,  τραβήγματα στο λουρί, φωνές , εκφοβισμό  κ.λ.π. και ήταν λογικό το σκυλί να ήταν κάποιας ηλικίας για να μπορεί να αντέξει (αν τα κατάφερνε)  τη τιμωρία, τη πίεση και το στρες της εκπαίδευσης.


Σήμερα με τις θετικές (φιλικές προς το ζώο) μορφές εκπαίδευσης δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να καθυστερείτε την εκπαίδευση του κουταβιού. Τα κουτάβια μαθαίνουν από τη πρώτη μέρα που μπορούν να δουν, ακούσουν, παρατηρήσουν το περιβάλλον.

Βεβαίως πρέπει να έχεις αναπτύξει τις τεχνικές σου. Για αυτό φρόντισε να μάθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από τη πρώτη μέρα που θα έρθει το κουτάβι σου στο σπίτι , θα πρέπει να ξέρεις πως μπορείς να το βοηθήσεις σε όλα. Ιδανικά, αν δεν ξέρεις, ζήτα να έχεις το κατάλληλο εκπαιδευτή δίπλα  σου από τη πρώτη μέρα. Μην ρισκάρεις! Δεν αξίζει! Και αν τα βάλεις όλα μαζί , το κόστος του εκπαιδευτή είναι πολύ, κατά πολύ μικρότερο, από τις κάθε λογής ζημιές που προκαλούνται  από την άγνοια, την ημιμάθεια, τα λάθη και τη καθυστέρηση.

Οι πρώτοι 2 μήνες (8-16 βδομάδες) που το κουτάβι έρχεται στο σπίτι μας είναι οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ για την σωστή ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του.

Μάθε πως μπορείς να το βοηθήσεις. Όποιος αγαπάει τα «παιδιά» του τα εκπαιδεύει.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!