Τα Κατοικίδια Μειώνουν την Αίσθηση της Μοναξιάς

Νέα
Typography

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων συμφωνούν. Τις μέρες που νοιώθουν στρεσαρισμένοι, απελπισμένοι, απογοητευμένοι, μόνοι κ.λ.π. το να περάσουν λίγο χρόνο με το σκυλί τους πραγματικά τους δίνει κουράγιο και ανακούφιση.

Υπάρχουν τα επιστημονικά καταγεγραμμένα οφέλη για την υγεία μας από την συμβίωση με τα σκυλιά μας. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει την σχέση μεταξύ του να ζεις καλύτερα και περισσότερο και της ιδιοκτησίας σκύλων. Αν και οι έρευνες έχουν μελετήσει κυρίως την επιρροή των σκύλων και των γάτων , το ίδιο συμβαίνει και με άλλα κατοικίδια. Το να έχει κάποιος ένα κατοικίδιο του δίνει μια αίσθηση σκοπού ύπαρξης, ότι είναι χρήσιμος, ότι κάποιος τον αποδέχεται όπως είναι. Αυτή η αίσθηση είναι ιδιαίτερα εμφανής σε άτομα που ζουν μόνα τους.

 

Και το να γυρίζεις σπίτι στην οικογένειά σου είναι πάντα ένα γλυκό , ζεστό συναίσθημα.

 

Το να βλέπεις τις "χαζομάρες" που κάνει ο σκύλος σου ή η γάτα σου σε κάνει να γελάς και να ξεχνάς τις σκοτούρες της μέρας. Σε ξαλαφρώνει από την ένταση και την ρουτίνα της καθημερινότητας. 'Όταν σε κοιτούν τα γλυκά τους, μεγάλα μάτια , η καρδιά σου πλημμυρίζει από αγάπη και τρυφερότητα.


Μειωμένη αίσθηση μοναξιάς

Τα κατοικίδια μειώνουν την αίσθηση της μοναξιάς και της απομόνωσης. Με το κατοικίδιό σου μοιράζεσαι τη ζωή σου. Η μοναξιά στο σύγχρονο κόσμο έχει διαστάσεις επιδημίας, ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις. Δεν γνωρίζουμε ποιος ζει στο κάτω όροφο. Οι οικογένειες ζουν σκόρπια. Μπορεί να είμαστε χωρισμένοι ή να έχουμε χάσει τους αγαπημένους μας.. Τα ζώα γεμίζουν αυτά τα κενά.

 

Το 1999 μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστήμιου UCLΑ διεξήγε μια έρευνα για το πως τα κατοικίδια βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

 

Συγκεκριμένα μελέτησαν ομάδες ανθρώπων που έπασχαν από AIDS.

 

Η έρευνα περιελάμβανε 1800 πάσχοντες και έδειξε ότι όσοι εξ αυτών είχαν σκυλιά , ανάφεραν 50% λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

 

Τα κατοικίδια βεβαίως και δεν είναι αντικαταστάτες των ανθρώπων είναι όμως ένας άλλος τρόπος να δίνεις και να λαμβάνεις αγάπη. Και αυτό από μόνο του κάνει τη ζωή μας πιο υποφερτή και πλούσια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!