Εκπαιδευτική Συμβουλή-Ποιον να διαλέξεις!

Νέα
Typography
sumvouli

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων είναι η επιλογή. Τι να διαλέξουν. Ποιο σκυλί θα τους κάνει το ένα και ποιο το άλλο.

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

Και βεβαίως η ράτσα, το μέγεθος, η κληρονομικότητα, το ταμπεραμέντο και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά παίζουν το ρόλο τους και πολύ καλά θα κάνουμε να τα λάβουμε υπόψη μας και μάλιστα προκαταβολικά.

Και σίγουρα θα πρέπει να κάτσουμε στο θρανίο ώστε να είμαστε σε θέση να μπορούμε άμεσα, έγκαιρά και αποτελεσματικά να βοηθήσουμε το νεόφερτο σκυλί να προσαρμοστεί και να μάθει τα «πρέπει» της ανθρώπινης κοινωνίας, ώστε να μπορέσει να συνυπάρξει αρμονικά μαζί μας. Η βοήθεια αυτή είναι απαραίτητη και είναι υποχρέωσή μας.

Από την άλλη τις περισσότερες φορές διαλέγουμε με την καρδιά..κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό. Το συναίσθημα υπερισχύει τι ς περισσότερες φορές.. Όλοι ξέρουμε το «Έρως ανίκατε μάχαν». Πώς να βρεις εύκολα την ισορροπία να διαλέξεις όταν σε κοιτάζουν αυτά τα μάτια τα γλυκά! Πώς να πεις «Αυτό το θέλω και το άλλο όχι»..δύσκολα πράγματα…

Όμως να θυμάσαι …οι επιλογές και οι πράξεις μας καθορίζουν τη ζωή σου και τη ζωή του σκύλου. Σε κάθε περίπτωση η αγάπη και η φροντίδα και η γνώση θα πρέπει να είναι ο μπούσουλας…

Ζήτα την βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή, κτηνιάτρου, εκτροφέα να σε βοηθήσει στην επιλογή, Και βάλε και τα αδέσποτα και τα ημίαιμα στις επιλογές σου.

Θα σου ήταν εύκολο να διαλέξεις από τα πιο πάνω «άτακτα» παιδιά …σε ποιο θα μπορούσες να κρατήσεις μούτρα;

Πικ νικ!!! Με τους φίλους του StarDogs μια μέρα στη φύση, με όμορφη παρέα και πολλές εκπλήξεις.

Παρέα συζητήσεων για τους καλύτερους φίλους μας!!

Γίνε φίλος της Σελίδας του StarDogs
(Δωρεάν άρθρα, ενημέρωση, προσφορές)

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!