Έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις για τους σκύλους μας

Νέα
Typography
Έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις για τους σκύλους μαςΑγαπητοί φίλοι ,

Στην χώρα μας πριν πολλά χρόνια γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς στον κόσμο. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, για τον οποίο είμαστε σαν έλληνες υπερήφανοι. Στην σημερινή Ελλάδα όμως, πολλά είναι αυτά για τα οποία δεν θα πρέπει να νοιώθουμε και τόσο υπερήφανοι. Ένα από αυτά είναι και η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για μερικά πράγματα, που έχουν σχέση με τα σκυλιά, αυτά που οι κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν για να προσέχουν το κοπάδι των αιγοπροβάτων αλλά και αυτά που έχουμε στο σπίτι μας.
Ο Νόμος 3170/2003 που αφορά στα σκυλιά και στα γατιά προβλέπει τα εξής:
  1. Κτηνιατρικό έλεγχο μια φορά το χρόνο τουλάχιστον, για εμβόλια, χάπια για τα παράσιτα του εντέρου κάθε 3 μήνες , και αμπούλες για τα τσιμπούρια, σκνίπες κλπ. Τα κουτάβια θέλουν πιο πολλά εμβόλια.

  2. Καθαρό νερό και τροφή καθημερινά. Απαγορεύονται τα ωμά κρέατα διότι προκαλούν ασθένειες μεταδοτικές.

  3. Είναι υποχρεωτική η σήμανση του σκύλου με ειδικό ηλεκτρονικό τσιπ , το οποίο τοποθετούν οι κτηνίατροι.

  4. Επίσης ο Νόμος προβλέπει την ευζωία των σκύλων και των γατών το οποίο σημαίνει ότι:

  • Δεν επιτρέπονται τα βαρέλια ως κατάλυμα, τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν από σπιτάκια σκύλων, που πουλιούνται στην αγορά.

  • Απαγορεύεται τα σκυλιά να είναι μονίμως δεμέναΩς ζώα αγέλης, δεν μπορούν να ζουν μόνα τους απομονωμένα γιατί αυτό μικραίνει τη διάρκεια ζωής τους.

  • Απαγορεύεται η αναπαραγωγή των σκύλων και γατών, όταν τα κουτάβια η τα γατάκια δεν έχουμε που να τα διαθέσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται η στείρωση των ζώων.

  • Επίσης βάση του ΚΟΚ απαγορεύεται για την δημόσια ασφάλεια να υπάρχουν σκύλοι δεμένοι πάνω στους δρόμους.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις ο νόμος επιβάλλει ποινές και πρόστιμα.

Πέρα όμως από τον νόμο, ο πρώτος και κύριος λόγος για να ακολουθήσουμε τα παραπάνω, είναι ότι τα ζώα έχουν ζωή, υποφέρουν, πεινούν, διψούν, ζεσταίνονται, κρυώνουν, κλαίνε, υποφέρουν, αρρωσταίνουν , έχουν ανάγκη αγάπης και φροντίδας ακριβώς όπως και εμείς οι άνθρωποι.

Ας φανούμε λοιπόν άνθρωποι απέναντι στα ζώα μας είτε αυτά είναι σκύλοι, είτε γάτες είτε κτηνοτροφικά ζώα , είτε ανήκουν στην άγρια ζωή.

Ας δώσουμε παραδείγματα σεβασμού, αγάπης και υπευθυνότητας και μέσω της συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα.

 

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων
Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!