Μήπως δεν πρέπει να υπερβάλουμε με τα κλουβιά (crates) των σκύλων;

Νέα
Typography

dog cratesΝέοι περιορισμοί για τους ιδιοκτήτες σκυλιών στη Νορβηγία.

Ορισμένοι νέοι περιορισμοί έχουν προταθεί ,σαν ένα είδος συμβουλών. Ακόμα δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά στους ιδιοκτήτες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση των περιορισμών αυτών, καθώς επίσης μπορούν να μηνυθούν.

 

 

 


Ανάμεσα σ'αυτούς τους νέους περιορισμούς υπάρχουν και κάποιοι ενδιαφέροντες :
• Δεν θα πρέπει να κλωτσήσει, να χτυπήσει ή να σηκώσει από τον λαιμό , την γούνα ή την ουρά οποιοδήποτε σκυλί. Πονάει .
• Ο σκύλος δεν θα πρέπει να διατηρείται σε πολύ μικρό χώρο .Ο σκύλος θα πρέπει τουλάχιστον να είναι σε θέση να μπορεί να τεντωθεί, να μετακινηθεί και να αλλάξει θέση. Για πολλά σκυλιά αυτό σημαίνει όχι μόνιμα σε κλουβί. Κλουβιά που έχουν πόρτες πάντα κλειστές ,δεν είναι για τα σκυλιά στοιχειώδης τρόπος διαβίωσης .Θέτει πάρα πολύ περιορισμό στην δυνατότητα ενός σκύλου να κινείται ελεύθερα.
• Τα σκυλιά θα πρέπει να βγαίνουν βόλτα και να δραστηριοποιούνται κάθε μέρα, και όλα τα σκυλιά θα πρέπει να εκτονώνονται τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.
Η Νορβηγία έχει σαφώς αρχίσει να ακολουθεί το παράδειγμα της Σουηδίας, όπου δια νόμου τα κλουβιά απαγορεύονται,εκτός από τις περιπτώσεις ταξιδίων,και την κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά,αρκετές φορές την εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι μια τάση που θα ακολουθηθεί από περισσότερους επίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, σκεφτόμενοι την ευημερία των σκύλων.Γίνε θετικός εκπαιδευτής σκύλων!

Μάθε περισσότερα για τα σκυλιά. Ομάδα συζητήσεων του StarDogs.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!