Καλοκαιρινές Διακοπές

Νέα
Typography

Καλοκαιρινές ΔιακοπέςΤώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ ‘άλλος για Χίο τράβηξε κι΄άλλος για Σαντορίνη’ όπως λέει και το γνωστό άσμα. Όλοι φεύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και καταφεύγουν στα νησιά και στα βουνά για λίγη δροσιά , ξεκούραση ή και περιπέτεια.

 

Και με τα αγαπημένα μας ζωάκια τι γίνεται? Αυτά που όλο τον υπόλοιπο καιρό γεμίζουν την ζωή μας με ζεστασιά και χαρά, που είναι αχώριστοι συντροφοί μας, τώρα τι θα απογίνουν?

Μια λύση είναι οι πανσιόν, τα γνωστά ξενοδοχία σκύλων. Μια άλλη κάποιος συγγενής ή φιλικό πρόσωπο να φροντίζει το σκυλί μας ενώ εμείς τσαλαβουτάμε κάπου στα καταγάλανα νερά των Ελληνικών θαλασσών. Μια τρίτη λύση είναι κάποιο φιλικό σπίτι που θα φιλοξενήσει το φιλαράκι μας.

Για μας βέβαια το ιδανικό σενάριο είναι όλη η οικογένεια (συμπεριλαμβανομένου και του σκύλου μας) να αποδράσει μαζί. Διαλέξτε ένα μέρος όπου τα σκυλιά να είναι ευπρόσδεκτα. Ο αριθμός των ξενοδοχείων , κάμπινγκ και διαφόρων άλλων καταλυμάτων που δέχοντε κατοικίδια αυξάνει συνεχώς. Την αγορά την καθορίζουν οι επιθυμίες των πελατών. Τι και αν δεν πάτε στο πιο κοσμοπολίτικο νησί ή δεν μείνετε σε ξενοδοχείο επτά αστέρων. Το ζητούμενο είναι να έχετε μαζί σας αυτό που όλοι μας ονομάζουμε ‘πιο πιστό φίλο του ανθρώπου’. Μην το εγκαταλλείπετε τόσο εύκολα. Μοιραστείτε μαζί του την αλλαγή , το παιγνίδι ,την θάλασσα και το βουνό. Το να κάνει πράγματα μαζί σας του κάνει την ζωή του συναρπαστική και η σχέση σας εμπλουτίζεται και δυναμώνει.

 

Βεβαίως, αν αυτό δεν είναι εύκολο, και για να αποφευχθούν οι ταλαιπωρείες για όλους,θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά την πανσιόν που θα τον αφήσετε (χώρους, προσωπικό, συμπεριφορά, ιατρική φροντίδα κλπ).Κλείστε θέση εγκαίρως.

Αν λοιπόν τα μάτια του σκύλου σας σας πείσουν να τον πάρετε μαζί σας υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα σας ξετρελάνουν και τους δυό.Περίπατοι στην φύση κατά τις δροσερές ώρες, κολύμπι σε ερημικές παραλίες, σκάψιμο στην άμμο, βαρκάδα, νεροτσουλίθρες, μπουγελόματα, εξερεύνηση στο δάσος, ψάρεμα και ότι άλλο φανταστείτε (πάντα με λογική και μέτρο).

Ο φιλόζωος θα πρέπει να σέβετε τους ανθρώπους και την φύση. Το ότι εμείς λατρεύουμε τα σκυλιά μας δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να συμφωνούν μαζί μας. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να σέβοντε τις διαφερετικές προτιμήσεις. Μην προκαλείτε λοιπόν με το σκυλί σας. Μην κολυμπάτε εκεί που δεν επιτρέπεται ή υπάρχει πολύς κόσμος και μικρά παιδιά. Χρησιμοποιήσετε την κοινή λογική. Καθαρίζετε τις ακαθαρισίες του ζώου σας. Έχετέ το με το λουρί. Επιλέξετε τον χρόνο και τον τόπο που θα παίξετε με το σκυλί σας λαμβάνοντας υπόψιν σας τα δικαιώματα των άλλων. Μην δημιουργείτε δυσφήμηση για τα ζώα. Αποβαίνει εις βάρος όλων μας.

Για αυτό ωφείλουμε να έχουμε εκπαιδεύσει το σκυλί μας να είναι κοινωνικό , φιλικό, να προσαρμόζεται εύκολα, να μπορεί να ταξιδεύει και να είναι ήσυχο. Επίσης θα πρέπει να υπακούει στις εντολές μας πρόθυμα ώστε να χαρούμε και εμείς αλλά και αυτό. Ένα σκυλί με σωστή συμπεριφορά απολαμβάνει πολύ περισσότερες ελευθερίες (βόλτες, παιγνίδια κλπ.) επειδή το εμπιστευόμαστε και έχουμε τον απαραίτητο έλεγχο. Βοηθήστε το σκυλί σας με την σωστή εκπαίδευση να συμπεριφέρετε με αποδεκτό τρόπο και η συμβίωσή σας θα είναι πιο ευχάριστη, κανείς δεν θα παραπονιέται και πολύ λιγότερα ζώα θα εγκαταλείποντε ώστε τα αφεντικά τους να μπορούν αμέριμνα να λιάζοντε σε κάποια παραλία. Να φροντίζουμε εγκαίρως να τα μαθαίνουμε σωστούς τρόπους όπως φροντίζουμε και για τα παιδιά μας. Και τα δύο (παιδιά και σκυλιά) χρειάζονται την καθοδήγησή , την προστασία και την φροντίδα μας. Μην τα αφήνουμε στην μοίρα τους ελπίζοντας ότι από μόνα τους ξέρουν τα πάντα. Όπως λέει ο λαός «το σκυλί και το παιδί όπως το μάθεις».

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!