Έχει Σημασία πως Εκπαιδεύει κανείς το Σκύλο του!!!

Εκπαίδευση Σκύλων
Typography

Η αλόγιστη χρήση της ξεπερασμένης , «παραδοσιακής» εκπαιδευτικής αρχής:«Αν δεν λειτουργείς σωστά, τότε χρησιμοποιώ βία» … κοστίζει καθημερινά τη ζωή σε χιλιάδες σκυλιά χωρίς κανένα λόγο.!! Κι αυτό επειδή  οι παλιές μέθοδοι εκπαίδευσης δεν λειτουργούν καθόλου σωστά ή ίσως ελάχιστα στα  περισσότερα σκυλιά.

 Οι συνέπειες:

Μόνο και μόνο το Animal Control στην Αμερική κοιμίζει κάθε μέρα κατά μέσω όρο περίπου 5000 σκυλιά. Γιατί? Γιατί κανένας δεν τα θέλει πια αυτά τα σκυλιά.

Λόγω ανεπιθύμητων συμπεριφορών που πια πολύ δύσκολα μπορεί να ελέγξει κανείς.

Τα ζώα αυτά όμως κατέληξαν να είναι ανεξέλεγκτα μετά από ανθρώπινη παρέμβαση καθώς μεγάλωσαν με τελείως ακατάλληλες μεθόδους εκπαίδευσης ή ίσως και χωρίς καθόλου εκπαίδευση.

Συμπέρασμα:

Καθημερινά χιλιάδες νεκρά σκυλιά. Χιλιάδες σκυλιά  που χάνουν το σπίτι τους , τους αγαπημένους τους ανθρώπους  και τις οικογένειές τους.

Τα ίδια αυτά σκυλιά θα ήταν «μορφωμένα» αντί για επιθετικά, θα ήταν φιλικά ,αντί για ανεξέλεγκτα θα ήταν εύκολα καθοδηγούμενα και αντί για άγρια θα ήταν ευγενικά και αξιαγάπητα.

Αυτά τα σκυλιά θα μπορούσαν να είναι αγαπημένα και αναντικατάστατα μέλη κάποιας  οικογένειας τα οποία δε θα τα αποχωρίζονταν ποτέ, αντί γι αυτό όμως καταλήγουν στο θάνατο , στην απομόνωση ή στο δρόμο.

Αυτά τα σκυλιά δεν θα έχαναν ποτέ το σπιτικό τους.

Φιλικά και εύκολα ελεγχόμενα σκυλιά τα οποία έχουν μεγαλώσει σωστά χωρίς βία μπορούν εύκολα να βρουν μια οικογένεια να  τα υιοθετήσει αντί να καταλήξουν παρατημένα ή  σκοτωμένα.

Μέθοδοι εκπαίδευσης χωρίς τη χρήση βίας είναι χρήσιμες και για ανθρώπουςπου δεν έχουν  σκυλιά! Καθώς θα μειώνονταν κατά πολύ άσκοπα δαγκώματα από σκύλους.

Τα περισσότερα δαγκώματα θα είχαν απλά περιοριστεί αν τα σκυλιά ήταν ήρεμα και όχι επιθετικά.

Η εκπαίδευση με χρήση βίας δεν είναι μόνο άσκοπος βασανισμός των ζώων αλλά είναι και ο κύριος λόγος παραγωγής ανεπιθύμητων αλλά παρόλα αυτά συστηματικών επιθέσεων και δαγκωμάτων από σκύλους.

Άρα  ΕΧΕΙ σημασία ΠΩΣ εκπαιδεύει κανείς το σκύλο του….
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!