Σεβασμός στην ζωή!

Νέα
Typography

araxovitis signature του Γιάννη Αραχωβίτη - StarDogs Trainers Academy 20 χρόνια πρωροπορία

sevasmos

Δεν έχει σημασία για τι είδους ζωής πρόκειται. Δεν έχει καν σημασία ακόμα και  αν μιλάμε για κάτι άψυχο.
Γενικώς ο σεβασμός προς την ζωή θα πρέπει να είναι μια αρετή που εμφυσούμε στα παιδιά μας από την ..κούνια.
Έτσι μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι κάθε πλάσμα δικαιούται να ζει με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και άνεση.
Από την τρυφερή ηλικία, από το σπίτι και το σχολειό, είναι που μπαίνουν οι βάσεις, το σύστημα αξιών βάσει του οποίου θα κινηθούμε αργότερα στην ζωή μας.
Φυτέψτε στην καρδιά των παιδιών την αγάπη, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό προς καθετί που ο θεός έπλασε. Ο θεός δεν μας έπλασε για να κυριαρχήσουμε πάνω στα άλλα όντα. Μας έφτιαξε για να τα προστατεύουμε.

 

Όταν οι ενδιαφερόμενοι γα να φοιτήσουν στην σειρά σεμιναρίων του StarDogs Trainers’ Academy με ρωτούν « Τι χρειάζεται για να γίνω επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων;» η απάντηση μου είναι πάντα εύκολη και άμεση.  «Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να αγαπάς τα ζώα τους ανθρώπους, τη ζωή και την φύση». Βεβαίως υπάρχουν και άλλα πράγματα που χρειάζεσαι για να κάνεις καριέρα και να ασχοληθείς με ένα από τα πιο όμορφα, ενδιαφέροντα και κερδοφόρα επαγγέλματα που υπάρχουν. Όμως η αγάπη είναι η βασική προϋπόθεση και γενικός ο καταλύτης. Χωρίς αυτή την προϋπόθεση, όπως και σε άλλα επαγγέλματα, είναι καλύτερα να μην ξεκινήσεις και να ψάξεις να βρεις κάτι άλλο που θα σε ενθουσιάζει.

Η παιδεία είναι κάτι που πρέπει να παρέχεται από μικρή ηλικία ώστε ο τρυφερός  χαρακτήρας των παιδιών να πλαστεί ανάλογα. Αυτός είναι και ο λόγος (υπάρχουν και άλλοι) που ανέκαθεν επέμενα στην εκπαίδευση του σκυλιού να συμμετέχει όλοι οικογένεια. Γιατί είναι η χρυσή ευκαιρία για τον θετικό εκπαιδευτή σκύλων, που πάνω από όλα τον ενδιαφέρει η καλλιέργεια της ζωοφιλίας, να μπορέσει κατά την εκπαίδευση του σκυλιού και των ανθρώπων να περάσει  και τα κατάλληλα μηνύματα. Μηνύματα που δυστυχώς πολλές φορές οι γονείς , είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία και έλλειψη χρόνου, δεν τα περνάνε στα παιδιά τους.

Όταν κάποιος αγαπάει και σέβεται τα ζώα, θα φροντίσει για την υγεία τους, την διατροφή τους, την εκπαίδευση και γενικώς να περνάνε καλά. Α δεν τα αγαπάει, όσα κόλπα και να ξέρει στην εκπαίδευση, πολύ γρήγορα θα αρχίσει να βαριέται και  θα αδιαφορήσει για όλα. Και τότε η ζωή του σκυλιού περιορίζεται σε μια βόλτα για την ανάγκη του και σε ένα ξεροκόμματο για να μην λιμοκτονήσει.

Για αυτό λοιπόν λέμε ότι η αγάπη και σεβασμός είναι που κάνει την διαφορά. Και η καλύτερη ηλικία για την καλλιεργήσουμε είναι η παιδική. Στο σπίτι και στο σχολείο. Και οι γονείς πάνω και πρώτα από όλα θα πρέπει να μη μένουν σε απλές λεκτικές παραινέσεις αλλά να δίνουν το σωστό παράδειγμα με πράξεις.


Γίνε Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων

Γίνε φορέας ζωοφιλικής εκπαίδευσης και κάνε καριέρα σε κάτι που σου αρέσει.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!