Τα μόνα σημάδια που επιτρέπεται…

Νέα
Typography
marks Πολλές φορές (ευτυχώς όλο και λιγοστεύουν) στη δουλειά μου έχω συναντήσει σκυλιά που είχαν διάφορα σημάδια. Κάποια από αυτά ήταν προφανές πως είχαν γίνει από ανθρώπινο χέρι ή αμέλεια. Είναι πραγματικά λυπηρό, να αποφασίζουμε εμείς να αποκτήσουμε ένα ζώο για να ομορφύνουμε την ζωή μας και μετά να κάνουμε την δική του ζωή κόλαση..

araxovitis signature 

του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

Από την στιγμή που κάποιος αποφασίζει να αποκτήσει ένα κατοικίδιο οφείλει να μάθει και πώς να το βοηθήσει να προσαρμοστεί μέσα στη σύγχρονη ζωή. Και ο τρόπος διαπαιδαγώγησής του δεν μπορεί (και βάσει νόμου) παρά να είναι φιλικός προς το ζώο. Το να το σαπίζουμε στο ξύλο ή να εκφοβίζουμε για «το καλό του» δείχνει έλλειψη ευαισθησίας και επιφανειακό τρόπο σκέψης. Ακόμα χειρότερα δείχνει έλλειψη σεβασμού και κατανόησης προς το ζώο, όπως και έλλειψη διάθεσης να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας και τις ικανότητές μας.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις, η κακοποίηση των ζώων δεν είναι τίποτα άλλο το κόμπλεξ που μας διακατέχει και η αναζήτηση κάποιου εύκολου στόχου (αποδιοπομπαίου σκύλου) για να βγάλουμε τα απωθημένα μας και τις ανασφάλειές μας.

Αν θέλουμε να είμαστε άξιοι κηδεμόνες σκύλων και οι καλύτεροί τους φίλοι, είναι υποχρέωσή μας να μάθουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους , να τα βοηθάμε στα δύσκολα (όπως και τα παιδιά μας) και να τα προστατεύουμε. Διαφορετικά ας μην αποκτήσουμε σκυλί. Δεν μας αξίζει, δεν το δικαιούμαστε και κανείς δεν μας το επιβάλει.

Τα μόνα σημάδια που επιτρέπεται να έχει ένας σκύλος (και κάθε κατοικίδιο) πρέπει είναι σημάδια αγάπης και φροντίδας.Σεμινάρια για καριέρα ...εκπαιδευτή Σκύλων! Επάγγελμα με προοπτικές και κοινωνική προσφορά!

Περισσότερα άρθρα & συζητήσεις στην ομάδα συζητήσεων του StarDogs

Πατήστε "Μου Αρέσει" στη Σελίδα και να «Λαμβάνω ειδοποιήσεις» για να ενημερώνεστε άμεσα

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!