Η Λίστα της Ντροπής

Νέα
Typography

violanceΟι 10 χώρες με τη πιο ευρεία χρήση (βαναυσότητας) βίας στα ζώα

Για άλλη μια φορά δυστυχώς η χώρα μας έχει τα θλιβερά πρωτεία. Μαζί με την Ισπανία οδηγούν  το χορό των χωρών όπου οι πολίτες τους κάνουν ευρεία χρήση βίας σε ότι αφορά το χειρισμό των ζώων.

Σύμφωνα με το έγκυρο  Dierenhulp Foundation (πηγή: huffpost Green) η Ελλάδα παραμένει πρώτη στη σχετική λίστα, πολύ πιο «μπροστά» και από τις λεγόμενες «τριτοκοσμικές» χώρες.


1. Ελλάδα

2. Ισπανία

3. Ολλανδικές Αντίλλες

4. Ολλανδία

5.Ρουμανία

6.Τουρκία

7.Βενζουέλα

8.Βουλγαρία

9.Αίγυπτος

10. Πορτογαλία

Τι μπορεί να πει κάποιος? Δεν έχω υπόψη μου όλα τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στο σχηματισμό της σχετικής λίστας αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μας έχουν αδικήσει πάλι (οι κακοί ξένοι). Η Ελλάδα πρωτεύει σε τόσες πολλές «μαύρες» λίστες που μάλλον έκπληξη θα ήταν να περιμέναμε διαφορετική κατάταξη.

Ξέρω ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένω πολλά μέσα σε αυτή τη παγκόσμια καταιγίδα προβλημάτων και τη εξαιρετικά άσχημη κατάσταση της πατρίδας μας. Όμως ως φιλόζωος και ως εκπαιδευτής σκύλων νοιώθω απογοήτευση, ντροπή, θυμό και πολλά άλλα όταν για άλλη μια φορά μου τρίβουν  την αλήθεια στη  μούρη. Το χειρότερο δε είναι όταν βλέπω τα ζώα να μας αγαπούν τόσο και εμείς να τους το ξεπληρώνουμε με το χειρότερο τρόπο.

Ελπίδες πολλές δεν υπάρχουν από τη μεριά της πολιτείας. Πνιγμένη στα τεράστια προβλήματα που τα «αγαπητά» τέκνα της δημιούργησαν δεν νομίζω ότι θα δούμε αντίδραση της προκοπής . Οι ζωοφιλικές οργανώσεις κάνουν  ότι μπορούν. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πρόβλημα γενικότερης παιδείας. Βεβαίως και έλλειψης εφαρμογής νόμων.

Ίσως αν ο κάθε ένας από μας φροντίσει να επηρεάσει και να ενημερώσει τους διπλανούς του να δούμε κάποιο αποτέλεσμα. Ίσως καταγγείλουμε , χωρίς εκπτώσεις, κάθε πράξη βίας προς τα ζώα και οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμοστούν να μην είμαστε του χρόνου στη κορυφή της Λίστας της Ντροπής

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!