"Μην φοβάσαι όταν προοδεύεις αργά; να φοβάσαι όταν μένεις αδρανής και στάσιμος”

Νέα
Typography
"Μην φοβάσαι όταν προοδεύεις αργά; να φοβάσαι όταν μένεις αδρανής και στάσιμος” -του Γιάννη Αραχωβίτης ( Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων- www.StarDogs.gr)

Εκπαιδευτής ΣκύλωνΥπάρχουν στιγμές στη ζωή που τα πράγματα δεν εξελίσσονται όσο γρήγορα θα επιθυμούσαμε. Το ίδιο συμβαίνει και στην εκπαίδευση σκύλων. Οι περισσότεροι «ιδιοκτήτες» σκύλων δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει χτίζω σχέση και βάζω τις βάσεις που θα οδηγήσουν στην επιτυχία (σωστό σκυλί). Η επιτυχία δεν έρχεται σε μια μέρα. Είμαι μια αργή διαδικασία κατά την οποία σκύλος και ιδιοκτήτης συνεχώς μαθαίνουν και χτίζουν.

Είναι σημαντικό να βάλετε σωστές και γερές βάσεις , ώστε το σκυλί σας να μπορεί να ανταποκριθεί σωστά σε στιγμές «δύσκολες» που πάντα θα προκύψουν στο μέλλον. Αυτό χρειάζεται χρόνο, σχεδιασμό, πρακτική και μακροχρόνια εγρήγορση και προσπάθεια. Τις φορές που δεν τα καταφέρνει το σκυλί σας, μην σηκώνεται τα χέρια ψηλά, μην εγκαταλείπετε τη προσπάθεια. Μελετήστε ξανά την προσέγγισή σας, αλλάξτε τα δεδομένα (περιβάλλον, παρενοχλήσεις, βαθμό δυσκολίας της άσκησης κ.λ.π.) και δώστε του τη δυνατότητα να πετύχει στις επόμενες προσπάθειες. Έτσι μην ανησυχείτε αν το σκυλί σας δεν είναι … Λάση από την πρώτη βδομάδα και η βελτίωσή του φαίνεται αργή.

Συγκεντρωθείτε στο να χτίζετε γερές βάσεις και να μαθαίνεται καθημερινώς. Τα πράγματα σίγουρα θα βελτιωθούν αν είσαστε υπομονετικός, εργατικός και θετικός. Θα δρέψετε τους καρπούς των προσπαθειών σας και θα μοιραστείτε απίστευτα όμορφες στιγμές με ένα σωστό τετράποδο , μοναδικό φίλο.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!