Άσε το κουτάβι να χαλαρώσει!

Training Tips
Typography

araxovitis signature του Γιάννη Αραχωβίτη (επαγγελματία Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων & Ανθρώπων)

training-tip 01

Πολλές φορές με το που αποκτάμε ένα κουτάβι πέφτουμε  όλοι πάνω του και το ..ξετρελαίνουμε. Το αποτέλεσμα; Ένα κουτάβι φρικαρισμένο, σε ένταση, κουρασμένο και στα όριά του.

 

 

Σίγουρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την γοητεία και την αγάπη που μας προκαλεί ένα κουτάβι στο σπίτι μας. Όμως, για το καλό του ζώου αλλά και το δικό μας, θα πρέπει να μάθουμε εξ αρχής στο κουτάβι ότι υπάρχει (λίγος) χρόνος για παιγνίδι και πολύ χρόνος για ανάπαυση, για ύπνο, για μάσημα και για άλλες σκυλίσιες συμπεριφορές. Μην κάνουμε το κουτάβι πυραυλοκίνητο, συνεχώς στην τσίτα και συνεχώς στην αναζήτηση ανθρώπων (είτε για παρέα , είτε για ξεσάλωμα).

Αν στο γνωστό μαμ , κακά και νάνι , προσθέσουμε λίγο παιγνίδι, λίγες ευχάριστες και διαφορετικές εμπειρίες (αλλά όχι κατακλυσμικές) θα μπορέσουμε να «χτίσουμε» σταδιακά ένα κουτάβι με ήρεμο, ισορροπημένο χαρακτήρα, χωρίς εξάρσεις και εκρήξεις, ένα κουτάβι που θα μπορεί εύκολα να συνυπάρχει με τους ανθρώπους αλλά να μπορεί να μένει και λίγο μόνο του χωρίς να πλαντάζει στο κλάμα και να πέφτει σε κατάθλιψη.

Το βολικό σκυλί κάνει την ζωή όλων (των ανθρώπων & την δική του) εύκολη, ευχάριστη και πλούσια.

 

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!