Άκμπας (Akbash)

Νέα
Typography

01Το Άκμπας (Akbash) προέρχεται από την Τουρκία. Η ράτσα αυτή εισήχθη στις ΗΠΑ προς το τέλος της δεκαετίας του '70 ως φύλακας κοπαδιών και μέχρι το 1986 είχε καθιερωθεί ως μια από τις επιτυχέστερες σε αυτόν τον τομέα, αφού προστατεύει το κοπάδι από αρπακτικά όπως κογιότ και αρκούδες.
Χαρακτηριστικά:
Το Άκμπας έχει ύψος 71-86cm και ζυγίζει 40-50 κιλά. Είναι λευκό με διπλό τρίχωμα. Το εσωτερικό είναι πυκνό και μαλακό ενώ το εξωτερικό έρχεται σε δυο μήκη, μεσαίο και μακρύ. Έχει μακριά πόδια, βαθύ στήθος και μεγάλο κεφάλι.

 

Καλλωπισμός:
Ο καλλωπισμός του Άκμπας δεν είναι δύσκολος, χρειάζεται όμως καθημερινό βούρτσισμα καθώς μαδάει συνέχεια, ιδιαίτερα Άνοιξη και Φθινόπωρο.

03

Ενέργεια:
Το Άκμπας είναι ένα ήρεμο σκυλί στο σπίτι, αλλά είναι και αθλητική ράτσα. Ένας απλός περίπατος δεν είναι αρκετός. Ένα καθημερινό τρέξιμο για να καταναλώσει την υπερβολική ενέργεια, είναι απαραίτητο.

02

 

Χαρακτήρας:

Αν και στα κουτάβια αρέσει το παιχνίδι, αυτή η ράτσα είναι σοβαρή και ένα ενήλικο Άκμπας θα αποποιηθεί το παιχνίδι. Η έγκαιρη και συνεχιζόμενη κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη, ειδικά για τα Άκμπας που κρατιούνται ως ζώα συντροφιάς. Έχουν αναπαραχθεί να είναι προστατευτικά, γι’ αυτό και δεν συμπαθούν τους ξένους. Επίσης έχουν αναπαραχθεί για να αποκρούουν αρπακτικά, γι’ αυτό και μπορούν να αναπτύξουν επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά.  Το Άκμπας μπορεί να εκπαιδευτεί, όταν έχει το κατάλληλο κίνητρο, αλλά θα εξετάζει κάθε εντολή και θα αποκρίνετε όπως επιθυμεί, καθώς είναι αρκετά ανεξάρτητο. Είναι ιδιαίτερα πιστό και δίνει και τη ζωή του για την οικογένειά του, είναι όμως δύσκολο σκυλί για κάποιον άπειρο ιδιοκτήτη.


04Συχνά προβλήματα υγείας:
Δυσπλασία ισχίων και η μυοκαρδιοπάθεια

 

 

 

 

 

Νίκου Αλεξάνδρα
Επαγγελματίας Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων- Κρήτη
Απόφοιτος StarDogs Academy
Ιστοσελίδα: www.DogAcademy.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
6977-205-505
281-4000-170

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!