Να μπούν αυτοί στα βαρέλια τους

Νέα
Typography

Να μπούν αυτοί στα βαρέλια τουςΑς αλυσοδεθούν οι ίδιοι στα βαρέλια τους και η εντολή της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου προστασίας του πολίτη για τις κακοποιήσεις ζώων

Παράγινε το κακό με τις τρισάθλιες συνθήκες , που μεγάλη μερίδα κτηνοτρόφων , αγροτών και διαφόρων πολιτών επιφυλάσσουν στα ζώα τους.

Τα περιστατικά που καθημερινά αναφέρονται στον σύλλογό μας από πολίτες είναι πάρα πολλά.

Όλος ο νομός είναι γεμάτος από αλυσοδεμένα ζώα, με σκυλιά σκελετωμένα, άρρωστα, μέσα στο κρύο , την βροχή και το χαλάζι.

Πολλά από αυτά ανοίγουν λαγούμια για να προφυλαχτούν.

 

Επιτέλους ας σταματήσει οριστικά και για πάντα αυτή η προσβολή της Κρήτης και των πολιτών της.

Δεν έχουν το δικαίωμα να δυσφημούν την χώρα μας και την Κρήτη.

Ο σύλλογός μας τρέχει συνεχώς σε τέτοιες περιπτώσεις , αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί σε τόσα ζώα.

Η αστυνομία , μετά και την τελευταία εγκύκλιο , που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , μας βοηθάει στο έργο μας, συνοδεύοντάς μας με περιπολικά, στα όρη και τα βουνά, όπου μερικές φορές δεχόμαστε απειλές και κατά της ζωής μας.

Χθες μάλιστα δώσαμε και στοιχεία των αυτοκινήτων δύο ατόμων ,που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο μελών του συλλόγου μας , ενώ πυροβολισμοί εκφοβισμού ακούγονταν δίπλα τους, που είχαν πάει μετά από καταγγελία να βοηθήσουν εν δεμένο και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες ζώο ( φωτό ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή δίδονται εντολές σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της επικράτειας για περαιτέρω δραστηριοποίηση και ευαισθητοποίηση των αστυνομικών στα ζητήματα κακοποίησης ζώων, για αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας , για διαρκή συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις τις οποίες πρέπει άμεσα και αποτελεσματικά να συνδράμουν.

Αυτεπάγγελτα από την αστυνομία διώκονται τα αδικήματα κατά των ζώων.

Καλούμε την ΕΛ.ΑΣ Χανίων να προχωρήσει στον εντοπισμό των ιδιοκτητών αυτών των ζώων σε συνεργασία με τον σύλλογό μας και τον σύλλογο κτηνοτρόφων και στη συνέχεια σε μηνύσεις τους και επιβολής όλων των άλλων κυρώσεων που προβλέπουν οι νόμοι.

Η εγκύκλιος αυτή εξεδόθη μετά από τις άοκνες προσπάθειες του συλλόγου μας και αποτελεί ένα εργαλείο στην δράση των συλλόγων σε όλη την χώρα. Στην εγκύκλιο αυτή γίνεται επίσης μνεία της ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης , που εννοεί ο νόμος 1197/81, ο οποίος συν τοις άλλοις αναφέρει τα παρακάτω.

«Κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο να πονά, να υποφέρει, να αγωνιά, κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το ζώο του. Τα ζώα προστατεύονται από δολοφονία, βασανισμό, κακοποίηση , μη παροχή κατάλληλης και επαρκούς τροφής και νερού, μη εξασφάλιση άνετου καταλύματος» Σύσκεψη παγκρήτια ετοιμάζουν με πρωτοβουλία του συλλόγου μας τα κρητικά σωματεία , με τις αστυνομικές, δικαστικές, αυτοδιοικητικές αρχές και με τους συλλόγους των κτηνοτρόφων και άλλους σχετικούς φορείς και με τα κόμματα για να αντιμετωπιστεί οριστικά και τελεσίδικα σε επίπεδο Κρήτης το τριτοκοσμικό αυτό φαινόμενο.

Η νέα τουριστική περίοδος θα πρέπει να μας βρει χωρίς βαρέλια, χωρίς αλυσίδες, χωρίς βασανισμούς ζώων.

Το μποϋκοτάζ κατά της Κρήτης , σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την χώρα μας, από πολίτες, συλλόγους και οργανισμούς της Ευρώπης θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Δεν γίνεται για καμιά 100στι ανθρώπους να πλήττεται ο πολιτισμός μας και η οικονομία μας.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε προτάσεις, με βάσει την εμπειρία άλλων κρατών αλλά και δικών μας εδώ στην Ελλάδα περιπτώσεων, για να αντικατασταθούν τα σκυλιά που φυλάνε δεμένα στους δρόμους και στο πουθενά τα πρόβατα με άλλες λύσεις , που δεν θα βασίζονται στον συνεχή βασανισμό ζώων. Σύλλογοι, πολίτες και Αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν για να μπει ένα τέρμα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»,

Αναστασία Μπομπολάκη

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!