Η Φυσικοθεραπεία στον Τομέα των Ζώων

Νέα
Typography

Η Φυσικοθεραπεία στο Τομέα των ΖώωνΗ φυσικοθεραπεία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και τα θετικά αποτελέσματα της μετεγχειρητικής και μετατραυματικής αποκατάστασης έχουν τεκμηριωθεί στην ανθρώπινη ιατρική επιστήμη.

Στον τομέα της κτηνιατρικής οι έρευνες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο αλλά τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής της φυσικοθεραπείας στα ζώα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες γίνεται εφαρμογή των φυσικοθεραπευτικών μεθόδων στα ζώα περιλαμβάνουν ασθένειες των οστών (πχ δυσπλασία ισχίων και αγκώνα), εκφυλιστικές παθήσεις (πχ αρθρίτιδες), ασθένειες των νεύρων και παραλύσεις, ενδυνάμωση των μυών και μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή της θεραπείας είναι η μάλαξη, η κινησιοθεραπεία (παθητική και ενεργητική), η θερμο- και κρυο- θεραπεία, η υδρομάλαξη, η υδροκινησιοθεραπεία, η ηλεκτροθεραπεία και η κινητοποίηση των μαλακών μορίων και ιστών.

 

Στόχοι της φυσικοθεραπείας είναι η ελάττωση του πόνου, η ενδυνάμωση ή η χαλάρωση των μυών, η διατήρηση ή η ανάκτηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, ο ερεθισμός των νεύρων, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της αντοχής του ζώου.

Μια συνεδρία περιλαμβάνει την αρχική αξιολόγηση του ασθενούς και έπειτα την διαμόρφωση του πλάνου θεραπείας το οποίο είναι ατομικό για τον κάθε ασθενή.

Ο ιδιοκτήτης συμμετέχει στη θεραπεία, εκπαιδεύεται και με τη σωστή καθοδήγηση συμβάλλει στην αποκατάσταση του κατοικίδιου του.

Στέλλα Κεχαγιά Πτυχιούχος φυσικοθεραπεύτρια ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Μετεκπαίδευση στη φυσικοθεραπεία κατοικίδιων Πανεπιστήμιο Tennessee, ΗΠΑ

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!