H Μνήμη της Φώκιας

Νέα
Typography

H Μνήμη της ΦώκιαςΗ φώκια με το όνομα Ρίο που ζει σε ένα θαλάσσιο πάρκο του Καναδά, έχει τόσο δυνατό μνημονικό, ώστε μπορεί να θυμάται πράγματα που έμαθε μέχρι και πριν από 10 χρόνια.  Αν αληθεύει αυτό, σημαίνει πως διαθέτει την καλύτερη μνήμη από όλα τα ζώα, ίσως και από τους πιθήκους.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα έφτασε μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι έμαθαν στη φώκια όταν αυτή ήταν 6 μηνών, να παίζει με εικόνες και γράμματα, ένα παιχνίδι μνήμης.  Κάθε φορά που μάθαινε να δίνει τη σωστή απάντηση, έπαιρνε για δώρο ένα μεγάλο ψάρι.

 

Μετά από δέκα χρόνια και ενώ είχε σταματήσει η εκπαίδευσή της, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κατάφερνε να δίνει τις σωστές απαντήσεις, όπως και όταν ήταν έξι μηνών.  Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως αυτή την ικανότητα την έχουν και οι φώκιες που ζουν ελεύθερες στη θάλασσα αφού μπορούν να θυμηθούν μετά από πολλά χρόνια, τη φωνή της μητέρας τους και την περιοχή όπου γεννήθηκαν.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!