Η ανάγκη ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων

Νέα
Typography

Η ανάγκη ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώωνΤην Κυριακή 15.02.09 και περίπου στις 14:00 η ώρα, ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα», ειδοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα της Αριδαίας ότι, επισκέπτες της περιοχής κατήγγειλαν την εμφάνιση επικίνδυνου σκυλιού, στην διασταύρωση των επαρχιακών οδών  Όρμας – Λουτρακίου. Η αστυνομία ζήτησε την συνεργασία του φιλοζωϊκού συλλόγου στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν 2 εθελοντές – μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η καταγγελία για επικίνδυνο σκυλί δεν ευσταθούσε. Αντί αυτού, βρέθηκε στην άκρη της ασφάλτου ένα σκυλί τραυματισμένο, που έσερνε τα πίσω του πόδια και ούρλιαζε από πόνο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η οδηγός με το αυτοκίνητο του φιλοζωϊκού συλλόγου και το τραυματισμένο σκυλί διακομίστηκε στο χειρουργείο στην Έδεσσα. Εκεί ο κτηνίατρος διαπίστωσε κάταγμα στην λεκάνη, που προήλθε από κάποιο αυτοκίνητο. Όπως αποκαλύφτηκε όμως στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι το σκυλί είχε προ μηνός πυροβοληθεί, από δύο διαφορετικά μάλιστα όπλα, ενώ τα σκάγια που έφερε σε όλο του το σώμα ήταν η αιτία της παράλυσης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το σκυλί να παραμείνει στο οδόστρωμα ουρλιάζοντας από τον πόνο, αδύναμο να κινηθεί και τελικά να χτυπηθεί από το αυτοκίνητο. Επειδή η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, μετά από γνωμοδότηση του κτηνιάτρου, έγινε στο σκυλί ευθανασία.

 

Στο σκυλί που ήταν κυνηγετικό, δεν βρέθηκε τατουάζ ή μικροτσίπ  (ηλεκτρονική ταυτότητα).

Το περιστατικό αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο, την έλλειψη ελέγχου από την πολιτεία των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις των τελευταίων για σήμανση και καταγραφή των ζώων τους.

Εάν το σκυλί ήταν δηλωμένο και σημασμένο,  θα μπορούσαν να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι που το πυροβόλησαν.

Ο σύλλογος ευχαριστεί το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας για την άμεση ειδοποίησή του, ως καθ’ ύλην αρμόδιου

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!