CD με Ήχους για την Θεραπεία Συμπεριφοράς Σκύλων

Εκπαιδευτικά CD's
Typography
CD με ήχους για την θεραπεία συμπεριφοράς σκύλων αλλά και την γνωριμία των κουταβιών με ποικιλία ήχων.

(Ένα σύνολο από εξειδικευμένους ήχους που ετοιμάσθηκε στην Ακαδημία του StarDogs)

Βάλτε Τέρμα στον Εφιάλτη της Κροτοφοβίας. Θωρακίστε το κουτάβι σας


CD με ήχους για την θεραπεία προβλημάτων συμπεριφοράς σκύλων εξ αιτίας της κροτοφοβίας αλλά και έγκαιρη προετοιμασία για την πρόληψή της.

(Ένα σύνολο από εξειδικευμένους ήχους που ετοιμάσθηκε στην Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων του StarDogs Positive Training,)

Στην ευαίσθητη περίοδο της κοινωνικοποίησης (μέχρι την 16 εβδομάδα) για λόγους υγείας του κουταβιού σας (το συνιστούν οι κτηνίατροι) υπαγορεύεται η σχεδόν ολική απομόνωση του από τον έξω του σπιτιού κόσμο. Συνέπεια αυτού είναι τα κουτάβια να μην έρχονται έγκαιρα σε επαφή με διάφορα ερεθίσματα ,π.χ. ήχους, με συνέπεια να αποκτήσουν διάφορες φριχτές φοβίες και δυσκολία προσαρμογής(π.χ. Κροτοφοβία, επιθετικότητα προς παιδιά ή άλλα ζώα, να κυνηγούν μηχανάκια).

Το CD του StaRDogs (Sound Therapy for Pets) είναι ειδικά σχεδιασμένο για την θεραπεία απευαισθητοποίησης αλλά και την πρόληψη αυτών των προβλημάτων των σκύλων από ένα ευρύ αριθμό ήχων. Μερικοί από αυτούς είναι καθημερινοί ήχοι ενώ άλλοι ακούγονται λιγότερο συχνά.

Εισαγωγή

Οι φοβίες των ήχων (υπέρμετρος φόβος συγκεκριμένων θορύβων, κροτοφοβία) αρχίζουν να γίνονται ένα σύνηθες και αυξανόμενο πρόβλημα στα σκυλιά πολύ περισσότερο απ’ ότι στις γάτες. Συχνά οι ζωή των αυτών των σκυλιών αλλά και των ιδιοκτητών μετατρέπεται σε ένα δράμα χωρίς τέλος.

Μπορεί να ήταν ένα ή περισσότερα τα γεγονότα τα οποία χειροτέρεψαν την φοβία στους θορύβους, όμως όλα τα σκυλιά που είναι φοβικά σε θορύβους, χαρακτηρίζονται για την ευαίσθητη ακοή τους.

Τα σκυλιά συνήθως ακούνε πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους και είναι ευαίσθητα τόσο σε υπέρηχους όσο και σε υπόηχους

Οι φοβίες που σχετίζονται με συγκεκριμένους θορύβους συνήθως γενικεύονται ή επεκτείνονται, καθώς το σκυλί δημιουργεί συνειρμούς (σε μικρή ηλικία συνήθως) όλο και περισσότερων γεγονότων με τον αρχικό ήχο που προκάλεσε την φοβία.

“ Έχω το κτηνιατρείο μου στο Καπανδρίτι, Αττικής. Πολύ συχνά ντόπιοι αλλά και Αθηναίοι κυνηγοί εξορμούν στην τριγύρω περιοχή με αποτέλλεσμα οι πυροβολισμοί να είναι συχνοί κατά την κυνηγετική περίοδο. Πολλοί από τους πελάτες μου έχουν σκυλιά με ανεπτυγμένη κροτοφοβία. Ειδικά εκείνα τα κουτάβια που γεννήθηκαν σε “λάθος” εποχή και ακούν πυροβολισμούς σε μεγαλύτερη ηλικία. Πολλές είναι και οι «εξαφανίσεις» των σκυλιών που έσπασαν την αλυσίδα ή πήδησαν την περίφραξη του σπιτιού τους και πανικόβλητα χάθηκαν; Κανείς δεν ξέρει που και ποιο ήταν το τέλος τους. Και τα σκυλιά μου ανέπτυξαν κροτοφοβία και ποτέ δεν την ξεπέρασαν πλήρως παρά τις προσπάθειες που έχω καταβάλει. Ομολογώ ότι άργησα να δώσω την πρέπουσα προσοχή και να δουλέψω προληπτικά μαζί τους.Δυστυχώς κάθε κυνηγετική περίοδο, αλλά και με τους κεραυνούς που είναι συχνοί στην περιοχή μου, πολλά σκυλιά υποφέρουν και μαζί τους όλοι οι ιδιοκτήτες που τα αγαπούν και ενδιαφέρονται για την ψυχική τους υγεία. Θα ήθελα πολλοί να είχα δουλέψει προληπτικά με ένα CD ήχων σχετικό με την κροτοφοβία. Τώρα το προτείνω , χωρίς δεύτερη σκέψη, για την σωστή προετοιμασία του κουταβιού σε όλους τους πελάτες μου”.

–Τόνια Αθανάσαινα, Κτηνίατρος, Καπανδρίτη , Αττικής, τηλ. 2295-0-54 297

Οι κεραυνοί , για παράδειγμα, σχετίζονται με τον σκοτεινό ουρανό, τις αλλαγές στην πίεση του αέρα και την ατμοσφαιρική υγρασία και αργότερα με τον αέρα και την βροχή. Ένα σκυλί που φοβάται τις βροντές είναι πιθανό να αγχωθεί ακόμα και όταν ο καιρός είναι βαρύς και ο ουρανός σκοτεινός και ας μην ακουστεί ούτε μία βροντή ! Μόνο η πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης είναι ικανή να κάνει το σκυλί σας να τρέμει.

Η ίδια φοβία μπορεί στο μέλλον να ενεργοποιηθεί από παρόμοιους ήχους όπως απότομο κλείσιμο πόρτας, πυροτεχνήματα , το σκάσιμο της εξάτμισης ενός οχήματος, ή κάποιο αντικείμενο που πέφτει και δημιουργεί απότομο κρότο.


«Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε από ιδιοκτήτες που κλαίνε γιατί έχασαν το σκυλί τους στην διάρκεια των εορτών από το ρίξιμο των πυροτεχνημάτων και κροτίδων».

- Πέπη Ζωγράφου , Ζωόφιλος, Φιλοθέη
Τι άλλο κερδίζετε ?

Οι φοβίες αυτού του είδους είναι κατανοητές και προβλέψιμες. Ωστόσο κάποιες φοβίες έχουν “μυστήριες” προελεύσεις και απαιτούν προσεκτική και σε βάθος ανάλυση για τον εντοπισμό του αρχικού ερεθίσματος που τα προκάλεσε, κάνοντας την λύση του προβλήματος εξαιρετικά δύσκολη.

Παρόμοια ένα σκυλί θα μπορούσε να συσχετίσει μια συγκεκριμένη τοποθεσία με έναν ήχο που του προκαλεί φόβο και στο μέλλον να εκδηλώνει φοβική αντίδραση όταν βρίσκεται στην τοποθεσία αυτή. Για παράδειγμα ένα δυνατό φρενάρισμα  θα μπορούσε να κάνει έναν σκύλο να αποφεύγει το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου που το έχει συνδυάσει με τον φρενάρισμα για μέρες ακόμα και μήνες μετά την αρχική του εμπειρία.

Οι φοβίες συνήθως προκαλούνται από νέα  ή ασυνήθιστα ερεθίσματα. Τα γνωστά ερεθίσματα θεωρούνται ασφαλή λόγω της οικειότητας με αυτά. Πως μπορείτε λοιπόν να προλάβετε όλα αυτά?

Η έκθεση σε μία ευρεία γκάμα ήχων και ερεθισμάτων κατά την διάρκεια της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας σε πολύ μεγάλο βαθμό προστατεύει τα σκυλιά στο να αναπτύξουν φοβίες ως ενήλικες. Για παράδειγμα κουτάβια που θα γεννηθούν το καλοκαίρι δεν θα ακούσουν πυροτεχνήματα πριν το Πάσχα δηλαδή όταν πια η περίοδος της κοινωνικοποίησης θα έχει πια τελειώσει ! Συνεπώς  εξαιρετικά αυξημένες πιθανότητες να έχουμε πρόβλημα διαφόρων μορφών φοβίας.

Με παρόμοιο τρόπο τα σκυλιά που ζουν σε ήσυχα προάστια ή στην επαρχία δείχνουν αυξημένο ποσοστό φοβίας και δυσκολίας προσαρμογής σε καινούρια ή ασυνήθιστα ερεθίσματα.

Ο στόχος του CD (Sound Therapy for Pets ) του StarDogs  είναι η διορθωτική εκπαιδευτική παρέμβαση για σκυλιά που ήδη εκδηλώνουν κάποια φοβία αλλά πολύ περισσότερο η πρόληψη που όλοι οι  οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε για να προστατέψουμε τα κουτάβια και τα νεαρά σκυλιά από το να εκδηλώσουν κάποια φοβία στο μέλλον. Με εγγύηση , την πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας, αν μετά την σύμφωνα με τις οδηγίες μας χρήση του CD δεν παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση στην συμπεριφορά του σκυλιού σας. Εσείς μας επιστρέφετε το CD και εμείς όλα τα χρήματα που μας δώσατε για την απόκτησή του χωρίς καμιά ερώτηση ή καθυστέρηση. Θυμηθείτε όμως ότι το καλύτερο είναι η πρόληψη. Πριν το πρόβλημα εμφανιστεί και μεγαλώσει. Παραγγείλετε τώρα το CD και προετοιμάσετε ένα σκυλί με άφοβο και ισορροπημένο χαρακτήρα τουλάχιστον ως προς το θέμα κροτοφοβίας.
Το CDΤο CD είναι σχεδιασμένο για θεραπεία απευαισθητοποίησης σκύλων από ένα ευρύ αριθμό, διαφορετικής συχνότητας και έντασης ήχων. Μερικοί από αυτούς είναι κανονικοί καθημερινοί ήχοι ενώ άλλοι ακούγονται λιγότερο συχνά.

Οι κατηγορίες των ήχων του CD είναι 4 και η κάθε μία έχει μια ποικιλία ηχογραφήσεων και διάρκεια περίπου 3 λεπτών το κάθε κομμάτι :

   1. Γενικά
   2. Φύση
   3. Πόλη
   4. Σπίτι

Το πλεονέκτημα της χρήσης του CD  (Sound Therapy for Pets) είναι η δυνατότητα που δίνει για την έκθεση του σκύλου σε πλήθος ήχων όπου εσείς έχετε απόλυτο έλεγχος της έντασης (σύμφωνα πάντα με το επίπεδο αντοχής του σκύλου) και του χρόνου που συμβαίνουν.

Το CD του StarDogs (Sound Therapy for Pets) θα πρέπει (δεν είναι όρος) να συνδυάζεται με την θετική εκπαίδευση  του σκύλου καθώς και την εφαρμογή ειδικών τεχνικών (πληρ. e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210-60 29 053)  έτσι ώστε να αλλάξει η φοβική αντίδραση του σκύλου, μαθαίνοντάς του να συσχετίζει τον ήχο με νέα και ευχάριστα γεγονότα.

Παραγγελίες που θα υποβληθούν μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα κερδίσουν δυο μέρες δωρέαν φιλοξενίας του σκυλιού σας σε κλιματιζόμενο δωμάτιο στο ξενοδοχείο σκύλων του StarDogs.(η προσφορά φιλοξενίας, αξίας 30 Ευρώ, ισχύει για περιόδους εκτός εορτών και καλοκαιριού).

Η προσφορά ισχύει ακόμη και αν εσείς επιστρέψετε το CD και ζητήσετε την πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας σύμφωνα με την εγγύηση που σας δίνουμε.


Τι άλλο κερδίζετε ?


Λοιπόν , τι θα λέγατε για 50% έκπτωση στα δυο βιβλία έκδοσης του StarDogs?
To “Σήματα Ηρεμίας” το παγκόσμιο best seller της κ. Tουρίντ Ρουγκάς και το “Αρμονική Συμβίωση” του Γιάννη Αραχωβίτη στην τιμή των 15 Ευρώ και για τα δυο μαζί! (στην λιανική πωλούνται 30 Ευρώ).

Και τα δυο αυτά βιβλία είναι το κατάλληλο συμπλήρωμα του CD (Sound Therapy for Pets).

Όσοι πάρουν και το CD και τα δυο βιβλία κερδίζουν και 20% έκπτωση σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του StarDogs Positive Training (εκαπίδευση σκύλου ή παρακολούθηση σεμιναρίων για όσους θέλουν να γίνουν επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων).

Το μεγαλύτερο κέρδος σας θα είναι ψυχική υγεία του σκύλου σας και η δική σας και αυτός πρέπει να είναι ο άμεσος στόχος σας.

Προμηθευτείτε τώρα το CD από το StarDogs.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. 210-60 29 053

Κιν. 6945-95 45 64.

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!