Επιτυχία Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Σκύλων του StarDogs στην Αθήνα-Μάιος 2015

Σεμινάρια
Typography

009Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων του StarDogs στην Αθήνα. Περίπου 200 άτομα κατέκλεισαν την αίθουσα και για 5 ώρες έμαθαν τα μυστικά του πως να έχουμε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ & ΒΟΛΙΚΟ σκυλί. Η επιθετικότητα ως γνωστό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με το σκυλί του για αυτό και είναι σημαντικό όχι μόνο να την αποτρέπουμε αλλά και να προσπαθούμε να την «θεραπεύσουμε» όσο πιο έγκαιρα και καλύτερα γίνεται. Το «επιθετικό» σκυλί δυστυχώς ζει μια  ζωή απομόνωσης, στέρησης, άγχους, έντασης, εκνευρισμού και συγκρούσεων και πολλές φορές … του γίνεται ευθανασία. Υποχρέωση και καθήκον του κάθε καλοπροαίρετου κηδεμόνα κατοικίδιου σκύλου είναι να βοηθήσει το σκυλί του να μπορεί να συγκατοικεί Ειρηνικά και Αρμονικά με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα.

Τα σκυλιά μας πραγματικά διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες, κάτι που πια επιβεβαιώνονται και επιστημονικά με τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας. Σίγουρα είναι το πιο «ανθρώπινο» ζώο, βασιλιάς της καρδιάς μας, ο πιο πιστός μας σύντροφος.

Όμως θα πρέπει να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, στο σωστό τους πλαίσιο. Δεν μπορεί να τα μάθει και να τα καταλάβει όλα από μόνο του. Χρειάζεται τη βοήθειά μας, την κατανόηση και την υπομονή μας. Χρειάζεται την καθοδήγησή μας, να το κρατάμε  από το χεράκι σαν ένα μικρό παιδάκι και να το προστατεύουμε. Μα πάνω από όλα χρειάζεται την αγάπη μας. Γατί η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη που κάνει τη διαφορά και όλα τα άλλα εφικτά. Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο , με ζωοφιλική κουλτούρα, που θα σέβεται τη ζωή. Που θα αναγνωρίζει το δικαίωμα και στα άλλα πλάσματα του θεού να ζήσουν τη δική τους πάνω σε αυτό το πλανήτη, σ’ αυτή τη χώρα και σ’ αυτή την πατρίδα. Ένα κόσμο που θα αξίζει να έχει ένα τόσο καλό φίλο όσο το σκυλί.

Το SarDogs ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές, όλους όσους συνεισέφεραν (χορηγούς, προσωπικό, τεχνικούς, ακροατές) στην επιτυχία του σεμιναρίου. Με το καλό να ξανασμίξουμε.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το χθεσινό σεμινάριο StarDogs

 

Με εκτίμηση

Γιάννης Αραχωβίτης

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!