Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!

Νέα
Typography

-του Γιάννη Αραχωβίτη

Εκπαιδευτής εκπαιδευτών σκύλων

www.StarDogs.gr

Οι άνθρωποι έχουμε την κακή συνήθεια να θεωρούμε τους εαυτούς μας κάτι το ξεχωριστό και καλύτερο από τα άλλα πλάσματα. Και όταν η κοσμοθεώρησή σου ξεκινάει με την αυθαιρεσία του «συνεπώς εκείνα πάντα έχουν λάθος και εγώ τα εξουσιάζω», τότε μοιραία βλέπεις μόνο τα «λάθη» τα δικά τους και με ευκολία παραβλέπεις/ δικαιολογείς τα δικά σου. Ακόμα και για την ίδια πράξη τα μέτρα και τα σταθμά είναι διαφορετικά.

Με ευκολία καταστρέφεις το δάσος, σκοτώνεις τα πουλιά, δηλητηριάζεις τις αλεπούδες, πετάς πέτρες στα αδέσποτα σκυλιά. Η αυτοκριτική σου «πάει περίπατο» και συνεχώς δείχνεις με το δάχτυλο τους άλλους.

skilos thalassa

Ειλικρινά, παρόλο που αγαπάω τα σκυλιά (και γενικώς τα ζώα) αντιλαμβάνομαι ότι αν σε μια οργανωμένη παραλία, με εκατοντάδες λουόμενους βρεθούν ταυτόχρονα πολλά σκυλιά, θα δημιουργηθούν κάποια θέματα. Για αυτό καλό είναι οι ζωόφιλοι, με βάση την κοινή λογική, να είναι επιλεκτικοί και διακριτικοί στο που παίρνουν το σκυλιά τους. Ακόμη και αν νόμος το επιτρέπει, δεν σημαίνει ότι πρέπει το «τραβάμε», αδιαφορώντας για όλα και για όλους. Ο άνθρωπος ξεχωρίζει για την λογική του και καλό είναι να κάνει χρήση της.

Όπως επίσης πρέπει να κάνει αυτοκριτική και να είναι δίκαιος. Λίγο πολύ, δεν έχω στοιχεία, αλλά το υποψιάζομαι, οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τους έρθει να κάνουν «τσίσα» μέσα στη θάλασσα, το «αμολούν». Επίσης χιλιάδες αντιηλιακές κρέμες καταλήγουν στη θάλασσα. Κάθε λογής ανθρώπινο σκουπίδι δυνητικά μπορεί να καταλήξει στη θάλασσα και από εκεί με διάφορους τρόπους στο σώμα μας. Και γενικώς η ανθρώπινη μόλυνση και ρύπανση είναι τρομακτικά μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη από εκείνη που πιθανόν προκαλούν τα ζώα.

Κ’ όμως πολλοί, με χαρακτηριστική ευκολία, θα στην «πέσουν» και ας έχεις επιλέξει (σωστά) να πας με το σκυλί σου σε μια απομονωμένη παραλία. Ξεχνούν με ευκολία τα ανθρώπινα χάλια και τις δικές τους ατασθαλίες και «πυροβολούν» τον κάθε ζωόφιλο που τόλμησε να πάρει το σκυλί του (την παρέα του) σε μια απόμερη παραλία.


Κοινοποιήστε το

Ευκαιρία καριέρας- Γίνε θετικός εκπαιδευτής σκύλων

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!