Άνοιξε και κατάθεσε την ψυχή σου

Νέα
Typography

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι η αγάπη του σκύλου προς τον άνθρωπο είναι άδολη και χωρίς να περιμένει τίποτα.

Μμμμ… δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι αυτό είναι καλό για τα σκυλιά. Όταν παίρνεις τον άλλο για δεδομένο, ότι θα είναι εκεί για σένα βρέξει χιονίσει, τότε, τις περισσότερες φορές, καταλήγεις να αγνοείς τις βασικές του ανάγκες και ότι και αυτός έχει ψυχή.

Το ότι κάποιος (μπορεί και να) μας αγαπάει ενστικτωδώς, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκες που πρέπει να του τις καλύψουμε. Δεν σημαίνει ότι δεν του αρέσει να τον αγαπάμε και εμείς.

Όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πως οι σκύλοι λειτουργούν και βιώνουν με παρόμοιο τρόπο (με τον άνθρωπο) τα βασικά τους συναισθήματα. Μην θεωρούμε ότι είναι 1000% γονιδιακά προγραμματισμένοι να μας αγαπούν. Έχουν και αυτοί τις προτιμήσεις του, αντιλαμβάνονται αρκετά καλά ποιος τα αγαπάει, ποιος τα φροντίζει και θυμούνται από ποιον παίρνουν χαρά και από ποιον όχι.

Συνεπώς , ίσως θα πρέπει να ξεπεζέψουμε , και να φροντίσουμε να κερδίζουμε και να αξίζουμε την αγάπη που μας δίνει ο σκύλος μας. Και σίγουρα η αγάπη του και η αφοσίωσή του ξεπερνάει αυτή του μέσου ανθρώπου. Αλλά το πραγματικό δέσιμο των ψυχών γίνεται όταν και οι δυο πλευρές τις καταθέτουν και τις ανοίγουν. Τότε είναι που πραγματικά κοιτάζοντας τα μάτια του νοιώθεις να βλέπουν βαθιά μέσα σου. Διαφορετικά είναι μια πιο χαλαρή κατάσταση συνύπαρξης όπου το σκυλί χαίρεται να έχει ένα πιάτο φαγητό και ένα φευγαλέο χάδι και εμείς ένα σκύλο για να κάνει κάποια φασαρία για να διώχνει κάνα αλήτη ή τον επίδοξο διαρρήκτη.


προς κοινοποίηση
--------------------------------------------------------------------------------------
Ακαδημία Εκπαιδευτών Σκύλων: Μάθε, ζήσε,πρόσφερε.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/131-kariera-ekpaidefti-skylon

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!