Πως να Αποφεύγετε το Δάγκωμα από ένα Σκύλο

Νέα
Typography

Stardogs

Ε: Πώς μπορώ να αποφύγω να με δαγκώσει ένας σκύλος;


A: Ποτέ μην πλησιάζετε ένα σκύλο που δεν γνωρίζετε, ιδίως αν είναι δεμένος ή περιορισμένος πίσω από ένα φράκτη ή μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Μη χαϊδεύετε ένα σκύλο – ακόμη και το δικό σας – χωρίς να του επιτρέψετε πρώτα να σας δει και να σας μυρίσει. Ποτέ μη γυρίζετε την πλάτη σας σε ένα σκύλο και μην τρέξετε μακριά του. Το φυσικό ένστικτο του σκύλου θα είναι να σας κυνηγήσει και να σας πιάσει. Μην ενοχλείτε ένα σκύλο που κοιμάται, τρώει, μασουλάει ένα παιχνίδι, ή φροντίζει τα κουτάβια του. Να είστε επιφυλακτικοί όταν βρίσκεστε κοντά σε σκύλους που δεν γνωρίζετε. Πάντοτε να υποθέτετε ότι ένας σκύλος που δεν σας γνωρίζει μπορεί να σας αντιμετωπίσει ως εισβολέα ή απειλή.

Ε: Τι πρέπει να κάνω αν νομίζω ότι ένας σκύλος μπορεί να επιτεθεί;


A: Αν σας πλησιάσει ένας σκύλος που ενδέχεται να σας επιτεθεί, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Σε καμία περίπτωση μη βάζετε τις φωνές και μην τρέχετε.

  • Μείνετε ακίνητοι, με τα χέρια κατά μήκος του σώματός σας, και αποφύγετε να κοιτάξετε το σκύλο στα μάτια.

  • Μόλις ο σκύλος χάσει το ενδιαφέρον του για εσάς, κινηθείτε αργά περπατώντας προς τα πίσω μέχρι να βρεθείτε μακριά του.

  • Αν ο σκύλος σας επιτεθεί, δώστε του να δαγκώσει το μπουφάν σας, την τσάντα σας, το ποδήλατό σας, ή οτιδήποτε μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στο σκύλο και σε εσάς.

  • Εάν πέσετε ή σας σπρώξει ο σκύλος στο έδαφος, κουλουριαστείτε σαν μία μεγάλη μπάλα, καλύπτοντας τα αυτιά σας με τα χέρια σας και μείνετε ακίνητοι. Προσπαθήστε να μη φωνάζετε και να μην κυλιέστε δεξιά-αριστερά.

 

Ε: Τι θα πρέπει να κάνω αν με δαγκώσει ένας σκύλος;


A: Εάν σας δαγκώσει ή σας επιτεθεί ένας σκύλος, προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε.

  • Ξεπλύνετε αμέσως προσεκτικά το τραύμα με σαπούνι και χλιαρό νερό.

  • Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για συμβουλές και πρόσθετη φροντίδα.

  • Κοινοποιήστε το περιστατικό στην τοπική σας οργάνωση φροντίδας και ελέγχου ζώων. Αναφέρετε στον υπεύθυνο οτιδήποτε γνωρίζετε για το σκύλο, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και της διεύθυνσης του ιδιοκτήτη. Αν ο σκύλος είναι αδέσποτος, περιγράψτε το σκύλο στον υπάλληλο, πείτε του πού τον είδατε, αν τον έχετε ξαναδεί, και προς ποια κατεύθυνση πήγε.

 

Ε: Μπορούν τα παιδιά να διδαχθούν ώστε να αποφεύγουν τα δαγκώματα από σκύλους;


A: Ναι. Όπως μαθαίνουμε στα παιδιά μας τις ασφαλείς πρακτικές σε άλλες καταστάσεις, έτσι μπορούμε και να τους μάθουμε να βρίσκονται κοντά σε σκύλους με ασφάλεια. Τα πιο σημαντικά μαθήματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά είναι να μην κυνηγούν ή να μην πειράζουν σκύλους που δεν γνωρίζουν, και να αποφεύγουν τους άγνωστους σκύλους.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!