Η ψυχή είναι η ίδια!

Νέα
Typography

"Η ψυχή είναι η ίδια σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς αν και το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό" ~Ιπποκράτης ,(460 – 370 π.χ.) , φυσικός , πατέρας της Ιατρικής...

 

Το να πιστεύουμε ότι είμαστε το μοναδικό ευλογημένο πλάσμα στο σύμπαν, που είναι φτιαγμένο από κάτι άλλο, είναι εγωιστικό και απίθανο να συμβαίνει.

Τα πάντα  είναι  ενέργεια, που εκδηλώνονται με διαφορετικές μορφές.

 

Το να ξεχωρίζουμε τον εαυτό μας και να τον βάζουμε απέναντι από τα άλλα πλάσματα, κυρίαρχο, δεσπότη και καταστροφέα τους δεν μας τιμά. Αν δεχτούμε ότι είμαστε ανώτερο ον, θα ρέπει να επιδεικνύουμε αγάπη, συμπόνια και σεβασμό προς τις άλλες μορφές της ίδιας ενέργειας, της ίδιας συμπαντικής ψυχής.

 

Το να αποφασίζουμε να αποκτήσουμε ένα κατοικίδιο και μετά να του φερόμαστε σαν ήταν άψυχο πλάσμα είναι απαράδεκτο. Το να θεωρούμε ότι δεν πονάει όπως και εμείς, δεν είναι δικαιολογία που ευσταθεί, ούτε αγιάζει τα μέσα κι την συμπεριφορά μας. Το να μην θέλουμε να το καταλάβουμε, να το βοηθήσουμε και να το προστατέψουμε δείχνει ανευθυνότητα και εγωκεντρισμό.

 

Το να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και τις συνέπειες των πράξεών μας είναι ένδειξη τίμιου και καλλιεργημένου ανθρώπου. Όπως δεν θα μας άρεσει να μας κακομεταχειρίζονται, να μας φοβερίζουν και να μας εγκαταλείπουν, έτσι νοιώθουν και τα ζώα όταν τα τοποθετούμε απέναντί μας, όταν προσπαθούμε να τους επιβληθούμε αντί να συνεργαστούμε, όταν τα μαλώνουμε αντί να τα βοηθάμε να καταλάβουν πώς πρέπει να φερθούν.

 

Η ενέργεια είναι μία, η ψυχή είναι ίδια, όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην ζωή, στην ευτυχία και ανάγκη την αγάπη των άλλων.

Ας γίνομε πηγή αγάπης. Αυτή είναι που μας ενώνει, αυτή μας γλυκαίνει, αυτή μας κάνει ανθρώπους με αξία.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!