Προστιμο 2.300 ευρω για χρηση ηλεκτρικου κολλαρου σε σκυλο -ΟΥΑΛΙΑ

Νέα
Typography

collarΤον Απρίλιο, όπως είχαμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr η Ουαλία απαγόρευσε τα ηλεκτρικά κολλάρα σκύλων ενώ έστειλε στο δικαστήριο έναν ιδιοκτήτη που το χρησιμοποιούσε παράνομα για το σκύλο του.

Πριν λίγες μέρες το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλλει πρόστιμο 2.000 λιρών (2.300 ευρώ) και είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάζεται στην Αγγλία για χρήση ηλεκτρικού κολλάρου που προκαλεί ηλεκτρικό σοκ στα σκυλιά.


Ο 48χρονος Pook είχε παραδεχθεί ότι χρησιμοποιούσε το κολλάρο για να μην το σκάει ο σκύλος του, που πηδούσε τον τοίχο της αυλής. Ο σκυλάκος είναι ράτσας border colley, όπως είχαμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr.

Ο Pook πρέπει ακόμα να πληρώσει 1.000 λίρες για τα έξοδα της δίκης.

Τα άθλια αυτά κολλάρα λειτουργούν ως...αόρατος φράχτης αφού μόλις πάει να απομακρυνθεί το ζώο, πέραν των ορίων που έχουν τεθεί του κάνει ηλεκτροσόκ.

Αν και ο 48χρονος δεν δέχτηκε ότι είναι παράνομο...γιατί είναι νόμιμο ακόμα στην Αγγλία - ενώ έχει απαγορευτεί στην Ουαλία- ο δικαστής δεν έχει την ίδια γνώμη.

Adespoto.gr

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!