Δεμένα/Περιορισμένα Ζώα

Νέα
Typography
Δεμένα/Περιορισμένα ΖώαΤα σκυλιά όπως όλα τα ζώα, πρέπει καθημερινά να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα. Η σωματική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας. Οι σκύλοι που δεν ασκούνται έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς, στις αρθρώσεις (τα οποία οδηγούν σταδιακά σε αρθρίτιδα) ενώ η μυϊκή δύναμη και αντοχή τους μειώνεται. Πάνω από όλα όμως τα ζώα που είναι για μεγάλα διαστήματα της μέρας περιορισμένα, πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος, είναι δυστυχισμένα, αποσύρονται από το περιβάλλον τους και πεθαίνουν πολύ νωρίτερα από τα υπόλοιπα ζώα του είδους τους. Είναι σημαντικό η σωματική άσκηση να μην περιορίζεται σε λίγες μέρες τη βδομάδα αλλά να κατανέμεται σωστά σε όλη τη διάρκεια της βδομάδας, έτσι ώστε το σκυλί να παραμείνει σωματικά αλλά και ψυχικά υγιές. 
Οι νόμοι Ν.3170/2003 και 1197/1981 υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη του ζώου να μεριμνά για την ευζωία και την ετήσια, τουλάχιστον, κτηνιατρική εξέταση του ζώου του. Επίσης, το άρθρο 13 ενημερώνει ότι στους «παραβάτες του άρθρου 2, παράγραφος 1 επιβάλλεται και πρόστιμο 300 – 1500 €. Για τον καθορισμό του ύψους του επιβαλλόμενου προστίμου λαμβάνονται υπόψη η πρόθεση ή μη του παραβάτη, η σοβαρότητα και διάρκεια παράβασης και η υποτροπή.»


Παρακαλούμε έχετε τα παραπάνω υπόψη σας για τα δικά ζώα συντροφιάς αλλά και για όσους βλέπετε να παραβιάζουν την ευζωία των ζώων τους.

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!