Ο σκοπός ενός σκύλου! (από την οπτική ενός 6χρονου)

Νέα
Typography

Ο σκοπός ενός σκύλου!  (από την οπτική ενός 6χρονου)Όντας κτηνίατρος, με είχαν καλέσει να εξετάσω ένα 10χρονο Ιρλανδικό Λυκοθήρα (Irish Wolfhound) ονόματι Belker. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου, ο Ron, η γυναίκα του Lisa και το αγοράκι τους Shane, ήταν όλοι τους πολύ δεμένοι με τον Belker και ήλπιζαν σε ένα θαύμα.

Εξέτασα τον Belker και ανακάλυψα ότι πέθαινε από καρκίνο. Είπα στην οικογένεια ότι δεν θα μπορούσαμε να σώσουμε τον Belker και πρότεινα να κάνουμε ευθανασία στο γέρικο σκυλί στο σπίτι τους.

Καθώς κάναμε τις απαραίτητες διευθετήσεις, ο Ron και η Lisa μου είπαν ότι θεωρούσαν καλό ο 6χρονος Shane να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Ένοιωθαν ότι ο Shane μπορεί να μάθαινε κάτι από αυτήν την εμπειρία.

Την επόμενη μέρα ένοιωσα τον γνωστό κόμπο στον λαιμό μου, καθώς η οικογένεια περιτριγύριζε τον Belker. Ο Shane έμοιαζε τόσο ήρεμος χαϊδεύοντας το γέρικο σκυλί για τελευταία φορά, που αναρωτιόμουν αν είχε καταλάβει τι επρόκειτο να γίνει. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Belker «έφυγε» γαλήνια. Το μικρό αγόρι φάνηκε να δέχτηκε τη μετάβαση του Belker χωρίς καμία δυσκολία ή σύγχυση. Μετά το θάνατο του Belker, καθίσαμε όλοι μαζί για λίγο διερωτώμενοι για το λυπηρό γεγονός γιατί οι ζωές των ζώων είναι μικρότερες από αυτές των ανθρώπων. Ο Shane, ο οποίος παρακολουθούσε με ησυχία, πετάχτηκε ξαφνικά λέγοντας «Ξέρω γιατί!».

Όλοι μας γυρίσαμε ξαφνιασμένοι προς το μέρος του. Αυτό που ειπώθηκε από το στόμα του στη συνέχεια, με εξέπληξε. Δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά μία τόσο ανακουφιστική εξήγηση, μία παρηγοριά. Μία απάντηση που άλλαξε από τότε τον τρόπο που ζω, σκέφτομαι και πράττω.

Είπε «Οι άνθρωποι γεννιούνται έτσι που πρέπει να μάθουν πώς θα ζήσουν μία καλή ζωή, όπως το να αγαπάνε συνέχεια τους άλλους και να είναι καλοί. Σωστά;» Ο 6χρονος συνέχισε «Λοιπόν, τα σκυλιά το ξέρουν ήδη αυτό, δεν χρειάζεται να το μάθουν κι έτσι δεν χρειάζεται να μείνουν τόσο πολύ.»

×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!