Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων
Typography

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.


Απονομή Πτυχίων, Τάξη 2006, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Οι φοιτούντες μαθαίνουν τις σύγχρονες , ζωοφιλικές μεθόδους εκπαίδευσης. Χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε  μορφής σωματικής ή ψυχολογικής βίας, οι σπουδαστές μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής επικοινωνίας με τα ζώα και πως να επιτυγχάνουν τη συνεργασία μαζί τους.

Οπλισμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές οι απόφοιτοι του StarDogs Trainers' Academy σταδιοδρομούν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και ταχέως αναπτυσσόμενο επάγγελμα.

Αν αγαπάς τα ζώα και ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά μαζί τους, τηλεφώνησε τώρα για να εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου.

Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και γίνε "Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων"!!!

  • Συνεχίζονται οι εγγραφές για τη νέα τάξη εκπαιδευτών σκύλων στην Αθήνα. Πολλοί αξιόλογοι νέοι και νέες (και μεγαλύτεροι) έχουν ήδη εγγραφεί για να παρακολουθήσουν τη σειρά " Σεμινάρια για εκπαιδευτές σκύλων" του StarDogs Trainers' Academy. Είμαστε σίγουροι ότι (όπως κάθε χρόνο) και φέτος μια πολύ δυνατή ομάδα νέων, ζωόφιλων εκπαιδευτών θα εκπαιδευτεί πάνω στις σύγχρονες, επιστημονικές μεθόδους εκπαίδευσης ζώων.
  • Συνεχίζονται οι εγγραφές και για το τμήμα της Θεσσαλονίκης.
  • Στις 26 /11/06 το StarDogs διοργάνωσε ανοικτό , μεγάλο σεμινάριο εκπαίδευσης σκύλων στη Κωνσταντινούπολη , όπου έγινε και η τελετή αποφοίτησης των εκεί μαθητών του StarDogs Trainers' Academy.

 

Πληρ. κον Γιάννη Αραχωβίτη (διευθυντής σπουδών)
Τηλ. 210- 60 29 053  & 6945 - 95 45 64

 


StarDogs Trainers Academy


To StarDogs Trainers Academy (Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων (Ζώων) ιδρύθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν σοβαρά με την εκπαίδευση ζώων είτε ως επάγγελμα είτε ως χόμπι. Απευθύνεται στον καθένα που πιστεύει ότι η εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται, εκτός από την πολύτιμη εμπειρία, και σε επιστημονικά τεκμηριωμένες αρχές. Ο εκπαιδευτής πρέπει να είναι επιστημονικά καταρτισμένος, να μπορεί να ερμηνεύει και να αναλύει αν χρειάζεται αυτό που ζητάει να κάνουν οι πελάτες του (ιδιοκτήτες ζώων) χωρίς να «εφευρίσκει» απαντήσεις κατά περίπτωση. Χρειάζεται μια εκπαιδευτική φιλοσοφία που θα  είναι σύγχρονη, ζωοφιλική, μετρήσιμη και να στηρίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα επιστημονικά δεδομένα. Μεγάλο είναι το κακό που έχει γίνει στην σχέση ανθρώπων – ζώων από αυθαίρετες εκτιμήσεις «ειδικών» και μη και είναι καιρός να ακολουθηθεί μια καινούρια πορεία (όπως γίνεται στις σύγχρονες κυνοφιλικά χώρες)  που θα έχει στο επίκεντρο το ζώο (τον εκπαιδευόμενο) και όχι τον άνθρωπο(τον εκπαιδευτή, ανθρωποκεντρική αντίληψη του κόσμου).

Το StarDogs Positive Training έχοντας την διεθνή σύγχρονη εμπειρία και συνεργαζόμενο με παγκοσμίως αναγνωρισμένους εκπαιδευτές προσφέρει με υπευθυνότητα την γνώση που χρειάζεται κάποιος για να σταδιοδρομήσει σε ένα χώρο που απαιτεί επαγγελματισμό και εκσυγχρονισμό. Από την εποχή του μεσοπολέμου αναπτύχθηκε και επικράτησε το Γερμανικό πρότυπο εκπαίδευσης. Βασική του αρχή ήταν ότι ο άνθρωπος ήταν το αφεντικό (Ich bin der Boss) και το ζώο έπρεπε να υπακούσει ήθελε δεν ήθελε, καταλάβαινε ή όχι , του άρεσε δεν του άρεσε. Η εντολή δινόταν ,άσχετα αν το ζώο είχε προηγουμένως διδαχθεί τι σημαίνει η εντολή (λέξη /σινιάλο) , και η υπακοή επιβάλλονταν με κάθε κόστος.

Ευτυχώς  την τελευταία δεκαετία άρχισαν να εφαρμόζονται επιστημονικές αρχές και τεχνικές που βοηθούν το ζώο να καταλάβει ευκολότερα τι προσπαθούμε να του πούμε και επιπλέον να βρίσκει χαρά στο να συνεργάζεται μαζί μας. Ο επιστήμονας εκπαιδευτής οπλισμένος με γνώσεις που αφορούν την συμπεριφορά των ειδών (ζώων) (Behavior of Species)  και της Εφαρμοσμένης Συμπεριφεριολογίας  (Applied  Behaviorism) συνεργάζεται αρμονικά, ευχάριστα δημιουργικά, και αναπτύσσοντας το ταλέντο του ζώου  χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει σε τακτικές που τραυματίζουν σωματικά και ψυχολογικά το ζώο. Το ζώο χαίρεται να συνεργάζεται μαζί μας γιατί πάντα κερδίζει (a win-win situation). Η πρόοδος της εκπαίδευσής του στηρίζεται σε μικρά επιτυχημένα βήματα και όχι σε τεράστια και ακαταλαβίστικα για το ζώο άλματα που συχνά καταλήγουν στο λάθος και την τιμωρία του (corrections and punishment) σύμφωνα με τις αρχές των παραδοσιακών μεθόδων.   


 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Τα σεμινάρια γίνονται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (9-3 (4)) δυο φορές (συνήθως) τον μήνα ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός ωρών. Οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται έγκαιρα στα μαθήματα, έχοντας κάνει τις εργασίες τους (γραπτές –πρακτικές) και γενικότερα να συμπεριφέρονται με τρόπο που να διευκολύνει την μάθηση και τους στόχους της φοίτησής τους. Μαθητής που απουσιάζει αδικαιολόγητα ή συμπεριφέρεται με τρόπο ανάρμοστο προς τους συναδέλφους του ή προς τα ζώα , προειδοποιείται και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής  του αποβάλλεται από την συνέχεια των σεμιναρίων ,χωρίς να του επιστρέφονται ή να απαλλάσσεται από την καταβολή του υπολοίπου των χρημάτων. Έχει δικαίωμα να στείλει άλλο άτομο στην θέση του.

Αν και το κύριο αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι τα σκυλιά, πολλές φορές θα ζητηθεί από τους μαθητές να εφαρμόσουν τις τεχνικές που μαθαίνουν και σε άλλα ζώα όπως κοτόπουλα, γάτες, άλογα, πουλιά, τρωκτικά κλπ. Έτσι μπορούν και βελτιώνουν τις τεχνικές τους και εμπλουτίζουν την εμπειρία τους μέσω των εκπαιδευτικών προκλήσεων και ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει το εκάστοτε ζώο.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην βελτίωση της ικανότητας της επικοινωνίας των  φοιτούντων με τους συνανθρώπους τους. Είναι εξαιρετικά  σημαντικό για τους εκπαιδευτές να μπορούν να εκπαιδεύουν/ καθοδηγούν τους ιδιοκτήτες ζώων στην δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας  και στους τρόπους με τους οποίους θα πετυχαίνουν την βελτίωση της σχέσης τους με τα κατοικίδιά τους.



Σεμινάριο 2003 - Τουρίντ Ρουγκάς & Γιάννης Αραχωβίτης


Στόχοι των σεμιναρίων

Οι στόχοι των σεμιναρίων είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι μια καλή γνώση των σύγχρονων τεχνικών εκπαίδευσης ζώων, να μπορούν να αντιλαμβάνονται την συμπεριφορά του ζώου, να αναπτύξουν «γέφυρες» επικοινωνίας και να μπορούν να βοηθήσουν στο ξεπέρασμα τυχόν προβλημάτων συμπεριφοράς.

Οι εκπαιδευόμενοι ενθαρρύνονται να είναι δημιουργικοί και να αναπτύσσουν κριτική ανάλυση εκπαιδευτικού υλικού όπως βιβλίων, ιδεών, τεχνικών κλπ.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρεία και πρακτική.
Περιεχόμενο των Σεμιναρίων

Μερικά από τα θέματα που καλύπτονται είναι:

Επικοινωνία-Πως μαθαίνουν τα ζώα- Η επιστήμη και ο στόχος της εκπαίδευσης- Εκπαίδευση κουταβιών- Κοινωνική και συμπεριφεριολογική ανάπτυξη των σκύλων- Σχέσεις ιδιοκτήτη και σκύλου-Με τα μάτια του σκύλου- Πνευματική ανάπτυξη και η σημασία της εξάσκησης- Επίλυση προβλημάτων συμπεριφοράς (αιτίες- συμπτώματα-και συνέπειες)- Ψυχολογία Σκύλων- Εκπαιδεύοντας τον ιδιοκτήτη- Ανάπτυξη τεχνικών ανθρώπινης επικοινωνίας- οργάνωση τάξεων και προγράμματος- προσδοκίες και συμβιβασμός κ.λ.π.

Επίσης  προσφέρονται οδηγίες  για την ανάπτυξη της επιχείρησης και των δυνατοτήτων συνεργασίας καθώς και δυνατότητες ενασχόλησης με διάφορες παράπλευρες δραστηριότητες και σπορ με σκυλιά.
Ανοικτά Σεμινάρια

Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια που οργανώνει το StarDogs προς το κοινό. Τα σεμινάρια αυτά τελούνται είτε στην Αθήνα είτε σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις. Αρκετές φορές υπάρχουν προσκεκλημένοι εκπαιδευτές από το εξωτερικό.
Τεστ Προόδου

Υπάρχουν τεστ προόδου και εκτίμησης της ικανότητας του εκπαιδευόμενου σε όλη την διάρκεια της φοίτησης. Στο τέλος δίνεται πιστοποιητικό σπουδών (παρακολούθησης των σεμιναρίων) του StarDogs Trainers’ Academy. Επίσης υπάρχουν πρακτικές εξετάσεις τριών επιπέδων (Basic, Intermediate, Advanced) που ο εκπαιδευόμενος μπορεί να τις ολοκληρώσει και μετά την φοίτηση.

Μετά το τέλος των Σεμιναρίων

Όσοι ολοκληρώσουν την παρακολούθηση των σεμιναρίων μπορούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την εκπαίδευση ζώων ως ελεύθεροι επαγγελματίες και εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συνεργαστούν με το StarDogs.

Πληροφορηθείτε εγκαίρως σχετικά με την έναρξη των σεμιναρίων, κρατήσεις θέσεων, κόστος κλπ. Γίνετε συνδρομητές περιοδικού “StarDogs” και μάθετε γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης και της ζωοφιλίας γενικότερα.




Τμήμα 2007 , Τουρκία


Εκπαιδευτικό Προσωπικό




Εκπαίδευση Γερακιού - Μαθητές σου StarDogs Trainers Academy ,2004-2005



Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους  πάνω στις σύγχρονες και ζωοφιλικές εκπαιδευτικές μεθόδους καθηγητές (εκπαιδευτές). Όλοι τους είναι υποστηρικτές των θετικών μορφών εκπαίδευσης (positive training) , έχουν φοιτήσει δίπλα σε μεγάλους δάσκαλους και έχουν όραμα και θέληση να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Το StarDogs  συνεργάζεται  με κορυφαίους εκπαιδευτές όπως την κ. Sally Hopkins, την Sheila Harper (διευθύντρια του International Dog Trainers’ School “Scallywags”(Αγγλία), την κ. Daniela Salvi (Ιταλία), την κ. Sally Jones (Αγγλία), τον Bill Camp και την εκπληκτική Debi Davis (Η.Π.Α). Επίσης εκλεκτοί Έλληνες εκπαιδευτές, κριτές, εκτροφείς, πρόεδροι ομίλων, κτηνίατροι, διατροφολόγοι ζώων, κομμωτές ζώων επισκέπτονται την σχολή και ενημερώνουν τους φοιτητές θέματα που αφορούν το τομέα τους.


000222

 
Σεμινάριο του StarDogs Trainers' Academy με την κ. Σάλυ Χόπκινς (Αγγλία) Μάιος 2007


Ειδικοί εκπαιδευτικοί σύμβουλοι του StarDogs είναι δυο ξεχωριστές παγκοσμίως γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της εκπαίδευσης ζώων. Ο εκπαιδευτής χιλιάδων εκπαιδευτών  Αμερικανός Bob Bailey  και η Νορβηγίδα Turid Rugaas , πρόεδρος του PDTE. O Bob Bailey θεωρείται ο κυριότερος εκφραστής του Operant Conditioning στην εκπαίδευση ζώων, και είναι ο πιο γνωστός εκπαιδευτής εκπαιδευτών ζώων στον κόσμο από την εποχή που ήταν υπεύθυνος για τα προγράμματα εκπαίδευσης του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α και της CIA. Διευθυντής και ιδιοκτήτης για πολλά χρόνια του ΑΒΕ (Animal Behavior Enterprises), του πρώτου επιστημονικού κέντρου εκπαίδευσης ζώων στον κόσμο από όπου αποφοίτησαν οι μεγαλύτεροι εκπαιδευτές ζώων. Τα σεμινάριά του είναι τα καλύτερα και τα ακριβότερα στον κόσμο.

Η Turid Rugass είναι η μεγάλη κυρία στον χώρο της εκπαίδευσης ζώων. Ερευνήτρια και συγγραφέας  του Best Seller (Calming Signals- Talking to your Dog) διευθύνει έξι ακαδημίες εκπαιδευτών σκύλων σε έξι διαφορετικές χώρες (Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία , Δανία, Νορβηγία και Ιταλία). H επιρροή της στον σύγχρονο και   ζωοφιλικό  τρόπο εκπαίδευσης ζώων είναι εξαιρετικά σημαντική. Ένα πραγματικά φωτισμένο και χαρισματικό άτομο που θαρρείς ότι μιλάει με τα σκυλιά. Δίνει σεμινάρια και διαλέξεις σε όλο τον κόσμο (είχε έρθει στην Ελλάδα, καλεσμένη του StarDogs, το 2001 και τον Νοέμβριο του 2003).


seminar-turid

 
Η Turid Rugass και ο Γιάννης Αραχωβίτης σε ρόλο... εκφωνητή!!!


Το StarDogs θεωρεί τύχη και τιμή του να συνεργάζεται με όλους τους ανωτέρω  επαγγελματίες εκπαιδευτές.   

Cartoon_dog
"Σχόλια απο μαθητές του StarDogs Trainers Academy"
Cartoon_dog

Στοιχεία Επικοινωνίας

StarDogs Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπεύθυνος: Γιάννης Αραχωβίτης (Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων Μέλος του APDT #66102 (USA) & PDTE)

Τηλ.: 210-60 29 053

Κιν.: 6945 954 564

στείλτε μήνυμα

dog-contact


Πανσιόν (ξενοδοχείο) σκύλων

Τηλ.: 213-00.80.588

Κιν.: 694-43.99.911

Χάρτης

Εγγραφτείτε στο δωρεάν Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα νέα μας και αποκλειστικό περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές.
×

Καριέρα Εκπαιδευτή Σκύλων

Κάνε το Χόμπι σου Επάγγελμα!

To StarDogs Positive Training συνεχίζει εδώ και 19 συναπτά έτη την πετυχημένη σειρά σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως εκπαιδευτές σκύλων (ζώων).

Η νέα τάξη θα ξεκινήσει  σύντομα και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Παιανία, δίπλα από την Αττική Οδό.

Μάθε Περισσότερα!